Колишнiй голова Сокирянської РДА Василь Козак йтиме в нардепи за 204 округом

Колишнiй голова Сокирянської РДА Василь Козак йтиме в нардепи за 204 округомЦВК зареєструвала кандидатом у народнi депутати за округом №204 (центр мiсто Хотин) у Чернiвецькiй областi екс-голову Сокирянської РДА Василя Козака. Про це повiдомляє molbuk.ua з посиланням на офiцiйний сайт Центральної виборчої комiсiї. Василь Козак зареєструвався на позачерговi парламентськi вибори, що вiдбудуться 26 жовтня, як самовисуванець.

Водночас на самому сайтi ЦВК станом на 22.40 12 вересня iнформацiя про висування Василя Козака вiдсутня.
Нагадаємо, Василь Козак тривалий час при рiзних полiтичних режимах очолював Сокирянську РДА та Сокирянську райраду.
Працював на посадi голови Сокирянської РДА до Помаранчевої революцiї (2003-2005) . Пiсля мiсцевих виборiв 2006 року здобув посаду голови Сокирянської районної ради, балотуючись за списком БЮТ. Очолював районну раду до 2011 року.
У квiтнi 2010 року пiсля перемоги Вiктора Януковича на президентських виборах знову очолив Сокирянську РДА. Подав заяву на звiльнення з посади пiд час кривавих подiй на Майданi 19 лютого, заявивши, що \”влада не варта краплi пролитої кровi\”. Заяву вiдправив поштою на iмя Президента України. Фактично ж був звiльнений з посади вже в. о. президента Олександром Турчиновим у квiтнi 2014 року.
Щодо своєї партiйностi, то Василь Козак у 2011 роцi розповiдав, що був лише в КПРС, партiї \”Солiдарнiсть\” (колись її очолював П. Порошенко, який на вибори 2014 року вiдновив дiю цього полiтичного проекту) та ВО \”Батькiвщина\”. Членство в СДПУ(О) i \”Нашiй Українi\”, яке йому приписували, Василь Козак заперечував.
У квiтнi 2011 року Василь Козак рiшенням бюро обласної органiзацiї ВО \”Батькiвщина\” виключений з партiї iз формулюванням \”за зраду iнтересiв виборцiв i спiвпрацю з владою заради власної вигоди\”.
Наразi працює у приватному бiзнесi.
БукIнфо (с)

peredplata