Москаль не вестиме перемовин із сепаратистами

Призначення новим губернатором Луганщини Геннадія Москаля — це одне з кращих кадрових рішень нової влади. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

\”Луганщина – складний регіон. А у Москаля є досвід встановлення української влади на спірних територіях. Він свого часу зміг навести лад в Криму, очолюючи кримське управління МВС. Тоді Крим був фактично перетворений на українську Сицилію. Москаль зробив це доволі жорстко і швидко. Шкода, що йому тоді не дали довести почати до кінця\”, – сказав Снєгирьов.

Він також вважає, що Москаль не вестиме перемовин із луганськими сепаратистами, \”бо на нього покладені не ті обов\’язки\”.

\”Він – губернатор, який призначений центральною українською владою. А \”ЛНР\” і \”ДНР\” визначені, як терористичні організації. Тому він з ними не домовлятиметься. Інша справа, що Москаль зможе знаходити спільну мову з представниками влади окупованих територій, яку оберуть мешканці Луганської області\”, – сказав активіст.

Снєгирьов також розкритикував діяльність попередниці Москаля Ірини Веригіної.

\”Веригіна не мала відповідного досвіду та фахових якостей для того, щоб керувати таким великим регіоном, як Луганщина. Єдине, у чому вона була помітна, то це в коментарях, які потім виявлялися фейками. Веригіна намагалася показати свою присутність в інтернет площині. Але більшість її повідомлень або спростовувалися, або не знаходили підтримку. Це свідчило, що вона не володіє ситуацією. До того ж нещодавно був корупційний скандал щодо розподілу гуманітарної допомоги. Була виявлена корупційна схема, у якій був задіяний перший заступник Веригіної Романовський,\”- розповів Снєгирьов.

Нагадаємо, що минулого тижня президент Петро Порошенко призначив народного депутата з фракції \”Батьківщина\” Геннадія Москаля головою Луганської облдержадміністрації.

Нове робоче місце Москаля – у м. ​​Сватове. Після захоплення Луганська обласна адміністрація переїхала туди. Від кордону з зоною АТО – 150 кілометрів. Керувати Москаль зможе лише територією 13 районних центрів з 18 існуючих. Решта – зона АТО.

Веригіна була призначена на посаду голови Луганської ОДА тимчасово виконуючим обов\’язки президента України Олександром Турчиновим 10 травня 2014 року.

peredplata