Поранений у зоні АТО буковинець потребує допомоги

Поранений у зоні АТО буковинець потребує допомоги34-річний Ярослав Верхоляк згадує, коли українські бійці взяли під контроль Луганський аеропорт, його бригаду направили охороняти летовище. Там військові і потрапили під обстріл \”Градів\”.

Перший уламок снаряду влучив Ярославу в обличчя. Розтрощив щелепу, розбив ніс і пошкодив око. Другий – потрапив у коліно.

Допомогу лікарі змогли надати Ярославу лише за чотири дні після бою, коли військові вирвалися з оточення. Пораненого доставили спочатку в Харків, потім в Одеському військовому шпиталі медики відновили йому обличчя. Уламок снаряду з коліна діставати не стали, бо є ризик, що суглоб розвалиться. Після цього Ярослав повернувся на Буковину.

У Ярослава множинні комбіновані поранення тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, а також патологія по суглобу, роздроблена колінна чашечка, і є опікові рани на ногах, інформує \”2+2\”.

Ярослав дуже хоче одужати. З шести членів його екіпажу вижили лише двоє. І після того бою, зізнається, він почав ще більше цінити життя.

Лікувався в Харкові, Одесі та Чернівцях. Вже переніс п\’ять операцій, а попереду ще кілька, до того ж тривалий курс лікування та реабілітації.

«4 серпня маю вже бути в Польщі, тому що на 5 – операція, – розповідає Ярослав. – З дорогою мені допомагає католицька община. Але гостро стоїть питання нестачі коштів. На цю операцію мені потрібно майже 4 тис. євро. За допомогою чернівецьких та одеських волонтерів зібрали 1.5 тис. євро, а решту суми надіємося зібрати за допомоги небайдужих доброчинців».

Допомогти бійцеві може кожен! Реквізити:

ПриватБанк 5168 7420 1899 4933, Верхоляк Ярослав Ілліч.

ПриватБанк 4731 2171 1449 8759 новий рахунок.

Тел.Ярослава – 096 69 09 933

peredplata