В Чернівецькій області мажоритарника підтримали працівники “вдячного” йому підприємства

В Чернівецькій області мажоритарника підтримали працівники “вдячного” йому підприємстваПрацівники одного з найбільших підприємств Чернівецької області компанії СВАРОГ під час зборів оголосили про якнайактивніше сприяння перемозі кандидата в 204 виборчому окрузі Василя Козака. Той, будучи головою Сокирянської РДА, свого часу сприяв входженню компанії на територію району. Під час агітаційного заходу ОПОРА зафіксувала, як присутніх працівників компанії (проживають в Кельменецькому та Сокирянському районах, що, в свою чергу, входять в межі 204 округу), перевіряли за списками (ФОТО – http://i.imgur.com/iObCr3c.jpg). В підтримку екс-голови РДА Василя Козака виступив й директор місцевої гімназії.

Збори близько 100 працівників компанії проходили в середу, 24 вересня, у робочий час (з 10:00 до 11:30) у будинку культури села Романківці Сокирянського району Чернівецької області. Голосували за підтримку кандидата Василя Козака одноголосно.

За повідомленням спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, захід з самого початку носив агітаційний характер. Як пояснив після його завершення спостерігачу ОПОРИ зареєстрований кандидат в народні депутати Василь Козак, оренду залу будинку культури він не проплачував, а на заході опинився як запрошений керівництвом компанії СВАРОГ. Сільський голова Василь Цап, який теж був присутній на зборах, але агітації не здійснював, на запит спостерігача щодо того, хто оплачував оренду зали сільського будинку культури, інформацію усно надавати відмовився. У зв’язку з цим ОПОРА надіслала до Романківецької сільської ради інформаційний запит – http://bit.ly/1wMOG9E

Нагадаємо, що згідно статті 68 закону «Про вибори народних депутатів України» (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1390115633417830), кандидат у депутати в одномандатному окрузі мають право на договірній основі за рахунок коштів відповідного виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, мітингів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації; передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, а використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

У випадку, якщо виявиться, що приміщення й справді орендував не кандидат Василь Козак, можна говорити про порушення ч. 6 ст. 68 закону «Про вибори народних депутатів України» та про ознаки правопорушення за ст. 212-15 КУпАП (порушення порядку надання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення виборчої кампанії).

За повідомленням учасників зборів і самого Василя Козака, той, коли був головою Сокирянської райдержадміністрації, сприяв поширенню роботи цієї аграрної корпорації на території Чернівецької області.

Відео: http://youtu.be/8kwffWP6HBY

– … Я на ваш розсуд хотів би запропонувати і просити вашої підтримки. Є людина, яку ви давно знаєте, є людина з ініціативи якої ми і заходили в Чернівецький регіон. Це великий професіонал… Це Козак Василь Васильович. І я особисто його підтримую і прошу, щоб всі наші колективи в активному режимі підтримали своїх…, – заявив голова правління СВАРОГ Андрій Гордійчук.

Директор місцевої гімназії Валерій Степаненко теж закликав голосувати за Василя Козака:
– …Я теж закликаю. І ми говоримо про це в селі з людьми. І я закликаю вас підтримати кандидатуру Василя Васильовича як кандидата в депутати Верховної ради…

У власному виступі Василь Козак розповів про те, як він сприяв корпорації СВАРОГ у просуванні їх діяльності на територію Чернівецької області, про своє ставлення до поточної ситуації в країні, заявив про підтримку і закликав присутніх голосувати за партію Президента України Петра Порошенка, а завершив виступ фразою: «Все, що я зможу вирвати для свого округу, я вирву всьо по максимуму!»

Відео виступу Василя Козака: http://youtu.be/jw78vZaAKp0

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

Детальніше:
Григорій Сорочан, тел.: +380636286772, g.sorochan(at)opora.org.ua

peredplata