Порошенкові сьогодні \”стукнуло\” 49 років

Сьогодні, 26 вересня, п\’ятому президенту України Петрові Порошенко виповнилося 49 років.

Як саме святкуватиме і чи відзначатиме із гучним застіллям свої іменини глава держави, не відомо.

Президентом Порошенко працює вже майже чотири місяці. І на його каденцію випала найскладніший обов\’язок – вирішити збройний конфлікт на Донбасі, повернути Крим, який окупувала Росія, а також найголовніше – зберегти суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

У житті Порошенко прослідковується магіє числа \”5\”. У школі він учився на п\’ятірки, ставши бізнесменом, володіє телевізійним \”5 каналом\” та фітнес-центром \”5 елемент\”. 2014-го Порошенко у п\’ятому місяці, травні, здобув перемогу на президентських виборах, таким чином отримавши п\’яту у своїй кар\’єрі високу державну посаду (перші чотири: секретар РНБО, голова ради НБУ, міністр закордонних справ, міністр економічного розвитку та торгівлі) і став п\’ятим главою держави. Про це пише fakty.ictv.ua.

Зазначимо, за 15 років Порошенко встиг побути членом одразу кількох політичних проектів, серед яких і призабуті, і по-справжньому одіозні. 1998-го став нардепом як член партії Віктора Медведчука СДПУ(о). 2000-го організував власну парламентську фракцію \”Солідарність\” (ця партія на майбутніх парламентських виборах 26 жовтня цього року вже називатиметься \”Блок Петра Порошенка\”). 2001-го разом із Володимиром Рибаком, Миколою Азаровим і Леонідом Черновецьким долучився до організації політсили, яка згодом отримала назву Партія регіонів України. У тому ж 2001-му разом із \”Солідарністю\” пішов від регіоналів у команду Віктора Ющенка і був членом партії \”Наша Україна\” у 2005-2010 роках. 2014-го уклав угоду про об\’єднання зусиль з Віталієм Кличко і його політсилою УДАР.

Періодично в кар\’єрі Порошенка трапляються політичні перегони за владні крісла із Юлією Тимошенко. Уперше – після перемоги Ющенка на президентських виборах. Проте тоді прем\’єром стала Тимошенко, а Порошенкові дісталося крісло секретаря РНБО. Після кількамісячного протистояння обох політиків відправили у відставку. Вдруге працювали разом у 2009-2010 роках, коли Порошенко обіймав посаду міністра закордонних справ в останньому Кабміні Тимошенко. Утретє вони зійшлися вже на президентських виборах 2014-го, де Порошенко \”вирвав\” перемогу у Тимошенко.

Водночас Порошенко має в політичному колі і родинні зв\’язки. Разом зі співачкою Оксаною Білозір вони стали кумами Ющенка. Торік майбутня перша леді Марина Порошенко разом із Юрієм Луценко похрестили дочку гендиректора \”5 каналу\” Юрія Стеця. Тепер же Луценко очолює партію \”Блок Петра Порошенка\”.

Нагадаємо, кореспонденти ТСН розшукали невідомі досі факти з життя Порошенка. З\’ясувалося, що в дитинстві він був бешкетником, проте завжди ділився цукерками з однокласницями та носив їхні портфелі.

peredplata