ВАСИЛЬ ФІЛІПЧУК НЕ ДАЄ ПРАЦІВНИКАМ ДАІ ЗНОВУ ВЗЯТИСЯ ЗА СТАРЕ (відео)

Кандидат в народні депутати України Василь Філіпчук спробував з’ясувати, чому на автодорогах Чернівецької області останнім часом побільшало працівників ДАІ. Ставши випадковим свідком того, як на в’їзді в Сторожинець працівник Державтоінспекції зупиняє автомашини, Василь Філіпчук, який сам є досвідченим водієм, вирішив поцікавитись: хто, за чиєю вказівкою і з якою метою зупиняє на трасі машини.

– Упродовж останніх кількох тижнів активізувалась добре знайома ще з часів Януковича практика – масові пости ДАІ, які знаходять тисячу і одну причину, щоб зупинити водіїв, – говорить кандидат в народні депутати України Василь Філіпчук. – Спостерігаю це явище і на території Чернівецької області, в тому числі на автошляхах мого 202-го виборчого округу. Коли в суботу, близько 9-ї ранку, побачив біля Сторожинця пост Державтоінспекції, що зупиняв водіїв – причому співробітник ДАІ був без значка – вирішив поцікавитись, хто і з якою метою його тут поставив. Кількох простих запитань виявилося достатньо, щоб працівник ДАІ одразу згорнув проведення спецоперацій «Автомобіль» і «Вибухівка», якими виправдовував свої дії, й поїхав, напевно, шукати нове місце на трасі. Практика, на жаль, свідчить, що часто в основі діяльності інспекторів ДАІ є не безпека дорожнього руху, а намагання штучно створити проблему для водія з відомим рецептом її вирішення. Не для того ми всі пережили Революцію Гідності, щоб зараз спокійно спостерігати відродження старої практики.

Завершилася історія банальною втечею працівника Державтоінспекції від незручних запитань кандидата в народні депутати України.

Далі – відео без коментарів:

Довідково:
Філіпчук Василь Олександрович понад 15 років присвятив дипломатичній службі. Пройшов шлях від першого секретаря Департаменту євроатлантичної інтеграції до заступника голови Представництва України при Європейському Союзі, директора Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України. Є автором документів у сфері зовнішньої політики та європейської інтеграції і проекту «Стратегії інтеграції України до ЄС». У 2012-2013 роках був директором Департаменту європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України. Але у зв’язку з приходом до влади «сім’ї», відмовою України від європейського курсу був звільнений з посади. Відійшов від державної служби і став керівником Міжнародного центру перспективних досліджень, в якому працює над створенням пакетів реформ у різних галузях.
На з’їзді політичної партії «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко) висунутий кандидатом в народні депутати по 202 одномандатному виборчому округу (Вижницький, Кіцманський, Путильський райони, частина Сторожинецького району, центр – місто Сторожинець) на позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбудуться 26 жовтня.

peredplata