Іван Семенюк про партію регіонів на Буковині

Іван Семенюк про партію регіонів на БуковиніЗ пратією регіонів Івана Семенюка пов\”язують довгі і теплі стосунки. Цю партію він творив на Буковині. Їй вірно служив. Ось що ще не так давно говорив Іван:

– Хто є Вашим найближчим оточенням? Хто Ваші друзі?

– Це найрізноманітніші люди – від водія до найвищих осіб. У моєму оточенні дійсно багато депутатів, однопартійців, чиновників, державних службовців, бізнесменів. Я особисто знайомий з Президентом Віктором Януковичем. Проте у власних цілях не прошу допомоги в жодного з них. Я – простий чоловік. Моїм сусідом може стати будь-яка людина. От зараз я зводжу новобудову в Чернівцях, яку незабаром планую здати в експлуатацію. Звичайно, і моя сім’я матиме в тому будинку квартиру. Я не буду ставити жодних вимог перед людьми, які захочуть купити там собі житло. Крім однієї, – наявність грошей для здійснення цієї покупки (сміється – ред.).

– Чому Ви вирішили піти у політику?

– Чесно кажучи, я вперше відмовився від політики у 1998 році, тому що в нашій країні низький рівень довіри до політиків. А я репутацію мав непогану і псувати її не хотів. Свого часу мені пропонували багато посад – і державних, і недержавних. Я завжди відмовлявся, адже якщо на конкретній посаді чогось не вдається зробити, винен начальник. А я звик усе виконувати і не бути нікому винним. Однак у 2002 році напередодні передвиборної кампанії мій друг Микола Гладчук сказав: «Якщо підеш в політику, будеш робити для народу те саме, що і зараз робиш, проте збільшаться можливості для цього». Я об’їздив села рідного району і побачив, що мене скрізь знають, тобто відчув підтримку. Саме тоді з великим відривом голосів був обраний депутатом обласної ради.

Можливості збільшились? Що Вам дав статус депутата обласної ради? Чому Ви підтримуєте саме цю політичну силу?

– Я ніколи не жив погано з чиновниками. Гарні стосунки мав і з попередньою владою, безпосередньо з Кулішем, проте реальну допомогу, а не обіцянки я почав отримувати лише з приходом до влади Партії регіонів. Я завжди вболівав за своє село. Підвів газопровід до кожної оселі. Коли мої дівчата ішли в перший клас, відкрив україномовний клас, тому що особисто переконався, як мені не вистачало української бази, побудував садочок у селі. Зараз будую дитсадок у Магалі. Тепер достатньо відправити акти виконаних робіт – і кошти надходять. Я підтримував Януковича як лідера ще тоді, коли він працював в адміністрації Донецької області. Не буду коментувати його особисті якості, проте як політика його поважаю. А його команда – це саме ті люди, які піднімуть економіку України на вищий щабель.

Буковинська правда, 13 липня 2011 р.

peredplata