Фірташ грає брудно. На Кіцманщині

Кандидат у народні депутати за Кіцманським виборчим округом №202 Василь Філіпчук на прес-конференції відкрив завісу над брудними технологіями, які застосовуються на окрузі у ці дні. Всі сліди ведуть до Фірташа.

Фірташ грає брудно. На Кіцманщині

А почалося все з села Киселів Кіцманського району. Воно дало Україні чимало видатних політичних і державних діячів. Навіть зараз з одного села, з однієї школи в одному виборчому окрузі (№202) йдуть три кандидати. Мандат один, а їх три. І, як засвідчують подальші розвитки подій, всі вони закінчать 26 жовтня. Це Георгій Філіпчук, Василь Філіпчук і Олександр Фищук. Характерним для всіх трьох є те, що вони є представниками і висуванцями серйозних і впливових політичних партій. Відповідно ВО «Батьківщина», «Громадянської позиції Анатолія Гриценка» і «Народного фронту».

Василь Філіпчук впевнений, що це — політична технологія. І він шкодує, що виборці не встигають розібратися у всіх тонкощах та підводних течіях.

— Виборці постійно ставлять мені питання: «Чому ви, троє випускників однієї школи і уродженців одного села, не можете поступитися один одному, не можете домовитися між собою?» — говорить Василь Філіпчук. – Перед виборами ще влітку я двічі зустрічався з Георгієм Філіпчуком і сказав йому: якщо він йтиме на вибори у 202 окрузі, то я не піду. Два рази Георгій Георгійович не підтвердив, що він піде на вибори. Уже навіть після реєстрації спільно з Фищуком та Георгієм Філіпчуком 4 рази зустрічалися. Я пропонував залишити одну кандидатуру, виходячи з рейтингів чи інших показників.

Однак саме Георгій Філіпчук не йшов на домовленості. У зв’язку з цим навіть Василь запропонував знятися на користь Георгія за умови, якщо останній дасть гарантію перемоги. Бо киселівчани не розуміють, чому всі вчорашні соратники Георгія Філіпчука, уся команда, яка раніше працювала на нього, зараз працює на кандидата провладного Блоку Петра Порошенка — заступника голови ОДА Івана Рибака. Чому помічник Георгія Георгійовича завжди перебуває у штабі Рибака?

— Я і Фищук готові були знятися з подальших перегонів, — продовжив Василь Філіпчук. – Але Георгій Філіпчук не пояснив нам, як він має намір виграти, коли агітацію веде специфічно, не розгортає її.

Всі соціологічні опитування, а їх було чотири, підтвердили, що на першому місці перебуває представник провладного блоку, який завдяки підтримці президента виривається вперед. А далі Кіцманський район розділений між трьома киселівчанами. Цей район завжди голосував цілісно. А тепер люди розгубилися. За умови зняття двох кандидатів, той, хто залишався, одержував перемогу. Василь Філіпчук показав технологічну схему, завдяки якій може перемогти Іван Рибак.

Сам кандидат вважає, що представник Блоку Петра Порошенка у своєму житті не завжди йшов чесною політичною дорогою. Він представляв кілька різних партій та різних політиків: від Медведчука до Льовочкіна. Йому раніше допомагав Папієв. Був він і технічним кандидатом на попередніх виборах. Зараз Рибак також використовує адмінресурс. Василь Філіпчук навів приклад цього під час агітації серед освітян у Вижницькому районі на святі Покрови.

— А у Берегометі Рибак на зустрічі з представниками лісової галузі після того, як вручив їм грамоти, сказав: «Не забудьте, що там ще є конверти», — обурюється Василь Філіпчук. – Я не знаю, були там гроші чи листівки. Але коли про це говориться зі сцени, то є питання. Ми будемо шкодувати, якщо Рибак стане депутатом. І нам за це буде дуже соромно.

І насамкінець, Василь Філіпчук шкодує, що БЮТ використовують «як прокладку» в технологічній схемі виграшу для провладного кандидата. Незважаючи ні на що, вважає, що виборці зможуть знайти правильне рішення і проголосувати так, як їм велять розум, совість і честь.
Петро КОБЕВКО

peredplata