Учні глибоцьких шкіл виготовляють міні-пічки для солдатів

Учні глибоцьких шкіл виготовляють міні-пічки для солдатівНадворі все холоднішає, а війна не закінчується. Багато хто з нас, лягаючи увечері у тепле ліжко, думає про солдатів, які мерзнуть у наметах чи невідомо взагалі як і де сплять.

На засіданні методичного об’єднання вчителів трудового навчання Глибоцького району освітяни вирішили виготовити з учнями міні-пічки для бійців у гарячих точках на сході України.

Як розповів вчитель трудового навчання Глибоцького ліцею Василь Букатар, 11-класники з охотою взялись до діла. За два уроки (по 45 хв.) учень виготовляє одну міні-піч. Загалом вже підготували цілу партію — 40 штук — у зону АТО.

Міні-пічки — це прямокутні пристрої, виготовлені з заліза, завбільшки, як дві сірникові коробки. Усередину потрібно поставити таблетки сухого спирту, який і розігріває пристрій. Солдатам з їх допомогою зручно розігрівати їжу, кип’ятити воду чи гріти руки, оскільки вони завжди при собі, а полум’я — невидиме.

Також, як розповів Василь Михайлович, окрім міні-пічки, шести таблеток сухого спирту, надсилають бійцям листи та малюнки учнів молодших класів.

Таким чином школярі діляться теплом із солдатами.

Р.S. Як поінформував методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА Микола Бабій, вже передали у гарячі точки першу партію міні-пічок, виготовлених силами учнів Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст. — 1, Димківського НВК — 10, Глибоцького ліцею — 1, Нижньосиньовецької ЗОШ І-ІІІ ст. — 1, Черепківської ЗОШ І-ІІІ ст. — 1, Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст. — 21, Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. — 10, Турятського НВК — 6, Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст. — 10 штук. Виготовляють наступну партію, яку передаватимуть через громадське об’єднання „Козацька варта”.

Лариса Дущак
Джерело: BukNews

peredplata