На Буковині готується список люстрованих чиновників

На Буковині готується список люстрованих чиновниківНевдовзі на Буковині буде оприлюднено список чиновників, які зазнають люстрації. Про це molbuk.ua розповів перший заступник голови Чернівецької ОДА Іван Рибак.

– Урядом розроблено графік люстрації влади, який розрахований до грудня 2016 року, – сказав І.Рибак. – Адже не можна в один момент знищити систему державної влади, якою б гнилою вона не була. Згідно цього графіку ми будемо виконувати вимоги закону \”Про очищення влади\”. В області люстрацію розпочато з силовиків – це зрозуміло, бо загалом у державі сьогодні підвищені вимоги і увага до силового блоку. Щодо виконавчої влади Буковини, то ми готуємо список осіб, які у нас підпадають під дію закону. Найблиєжим часом цей список буде опубліковано.

За оцінкою прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, загалом у державі під дію закону про люстрацію потрапляє приблизно один мільйон осіб – чиновники, співробітники правоохоронних органів.

Графік люстрації

Березень 2015 – травень 2015 – перевірка керівників обласних, районних прокуратур, військових прокуратур, органів внутрішніх справ.
Січень 2015 – червень 2016 року – перевірка посадових осіб територіальних органів Мін’юсту, територіальних органів МВС, територіальні підрозділи фіскальної служби, нижчі органи всіх служб, міністерств, судової адміністрації, прокуратури.
Червень 2015 – грудень 2016 року – перевірка посадових та службових осіб, крім виборних посад, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, на Буковині на підставі закону про очищення влади (люстрацію) посад позбулися прокурор області Павло Ванзуряк і два заступники начальника УМВС краю – полковники Валентин Сухар і Олег Попов.

Їх звільнено з посад наказами по відповідних відомствах \”із забороною обіймати посади, щодо яких здійснюється очищення влади (люстрація) протягом 10 років\”.

Усі троє у критичний для України час під час революційних подій у 2013-2014 роках перебували на відповідних посадах.

Джерело

peredplata