Учасник АТО Андрій Коломієць попередив депутатів Хотинської районної ради, що коли бійці повернуться з війни, кожен особисто відповідатиме за свої дії

Учасник АТО Андрій Коломієць попередив депутатів Хотинської районної ради, що коли бійці повернуться з війни, кожен особисто відповідатиме за свої діїПід час сьогоднішньої сесії Хотинської районної ради до депутатів емоційно звернувся учасник АТО Андрій Коломієць.

Він нагадав «слугам народу», що потрібно працювати на благо громади і настане час, коли за свої дії треба буде відповідати.

– Не потрібно відштовхувати від себе людей. Ви багато пропонували, шановні (депутати –ред.), під час Майдану, але так нічого і не зробили. Думайте про майбутнє. Ми вернемось (учасники АТО – ред.) і спитаємося з кожного. Там на передовій люди гинуть за те, що б ви тут сиділи в гарних костюмах і галстуках, побриті, чисті і свіжі. Тому розказувати, які ви патріоти не треба. Я вас для цього запрошую на схід, – сказав А. Коломієць.

Окремі депутати спробували апелювати до свого земляка, мовляв, перед ним є і старші люди і сама сесія – це орган влади, тому треба мати повагу до них.

На такі аргументи боєць відповів, що в залі повно чоловіків, які можуть також воювати, але цього не роблять і що він, як і ті, хто зараз на сході, має повне право вимагати та висловлювати претензії.

Нагадаємо, на початку сьогоднішньої сесії Хотинської районної ради, до депутатів та до голови районної ради звернулися представники «Правого сектору».

Як зазначив активіст ПС Петро Зеленко, до організації дійшла інформація, що депутати не чують сою громаду, яку вони представляють. Приводом до приїзду в Хотин стало 9-те питання порядку денного «Про призначення директора районного будинку народної творчості та дозвілля».

– Сьогодні зняли, завтра знову поставили… Прошу, працюйте по совісті. Слухайте людей. Ми приїхали сьогодні, бо нам зателефонували і сказали, що є проблема – депутати не допускають до себе людей. Так не можна, – зазначив представник «Правого сектору».

Такі звинувачення спростувала голова Хотинської районної ради Тетяна Кравецька:

– Наша сесія є відкритою і завжди ті, хто має бажання бути присутнім на ній і спостерігати за роботою депутатів, має таку можливість.

Крім того, Зеленко передав голові райради звернення від профспілкової організації працівників клубних закладів району, у якому йдеться про те, що неприпустимо призначати директора районного будинку народної творчості та дозвілля без погодження з начальником відділу культури Хотинської РДА Юрієм Марком (на розгляд депутатів, згідно проекту рішення, пропонувалася кандидатура В. Шестобуза). Сам Ю. Марко перебуває нині в зоні проведення АТО. Однак через активістів «Правого сектору» передав і своє звернення. В ньому посадовець нагадав депутатам, що згідно українського законодавства, за ним залишається його місце роботи і посада (на період мобілізації) і він, по суті, і зараз є начальником відділу культури.

– Прошу рахуватися з моєю думкою і без мого погодження не призначати директора районного будинку народної творчості та дозвілля, – йдеться у зверненні.

Депутати вирішили зняти дане питання з порядку денного і після довивчення, знову повернутися до нього на наступному засіданні сесії.

Матеріл з сайту chv.tv

peredplata