На Буковині представили прокурора

На Буковині представили прокурораПредставляв обласного прокурора заступник Генерального прокурора України , головний військовий прокурор України , генерал-майор СБУ, старший радник юстиції, кандидат юридичних наук Анатолій Васильович Матіос.

Представлення проходило по-земляцьки. І обласний прокурор Микола Якимчук і головний військовий прокурор Анатолій Матіос з Буковини. У них тут \”пуп рубаний\”. Один у Сторожинецькому районі, а Матіос молодший брат видатної письменниці лавреата Шевченківської премії Марії Матіос з села Розстоки Путильського району.

Виступаючи перед присутніми Анатолій Матіос наголосив, що він тут на Буковині свій. І знаходиться у своїй прокуратурі. Адже перші кроки правничої кар\”єри робив саме тут. А вчиу його в університеті Микола Якимчук.

-Прокуратура нашої області — я маю наголосити на слові \”наша\”, бо це моя рідна область і тут у прокуратурі я робив свої перші кроки, – отримала патріота, висококласного фахівця і порядну людину, – сказав А.Матіос. – Це дуже вдале призначення, переконаний, що Микола Костянтинович буде працювати на благо людей і держави.

Військовий прокурор зауважив, що чи не всі працівники прокуратури знають Якимчука, адже багато з них навчалися на юридичному факультеті ЧНУ чи в Національній прокуратурі України, де новопризначений прокурор довго працював.

– І навчався я на юридичному факультеті у Миколи Костянтиновича і навіть якось двічі ходив до нього на перездачу, – згадав А.Матіос.

– Майдан і люди вимагають, щоб ми працювали по-новому, – сказав у своєму виступі М.Якимчук. – Ми все зробимо для того, щоб по-новому працювати, творчо, і в першу чергу захищати інтереси простих людей та держави. Прокуратура за останній час багато втратила, ми маємо працювати на те, щоб підвищити авторитет своєї структури.

Зі словом виступив і новопризначений пркурор області Микола Костянтинович Якимчук. Він запевнив, що буковинська прокуратура спроможна працювати у нових умовах по-новому.

Прокурора привітали очільники області.

Насамкінець Анатолій Матіос запевнив буковинців, що ми всі знаємо один одного. Знаємо. хто кому сват. брат і хто за кого прийде просити. У нас державницька, проукраїнська, пропрезидентська, прочернівецько-буковинська лінія.

peredplata