Посилка, яка вибухнула на пошті у Дніпропетровську, призначалася для Чернівців?

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, у відділенні “Нової пошти” спрацював вибуховий пристрій, постраждалих немає. За даними з міліції, інформацію про задимлення у відділенні з надання послуг з пересилки в п’ятницю правоохоронці отримали від працівників служби з надзвичайних ситуацій.

Як розповіли в міліції, було встановлено, що напередодні надзвичайної події 43-річний житель Нікополя приніс до “Нової пошти” на відправлення до Чернівців та Івано-Франківська три великі коробки, цінність кожної з яких оцінив у 19 тисяч гривень. Правоохоронці з’ясували, що в кожній з коробок був вибуховий пристрій — 2-літрова пляшка із невідомою речовиною, дротами та годинниковим механізмом. Один із пристроїв спрацював, викликавши задимлення.

“За попередніми даними експертів-вибухотехніків, вміст кожної з коробок був однаковим, у пляшках знаходилась вибухова суміш. Окрім того, в цих коробках були порожні пачки з-під мобільних телефонів тощо. Нічого цінного в коробках не було. Тобто задум цього чоловік, ймовірно, був таким: коли це все згорить, він отримає компенсацію від „Нової пошти“. Саме такі пояснення він і надав правоохоронцям після затримання”, — розповіли у нікопольській міліції.

Міліція кваліфікувала вибух у відділенні \”Нової пошти\” на Дніпропетровщині як теракт. Матеріали про інцидент в суботу передано до СБУ.
Джерело: УНН

peredplata