СЛУГИ АНТИХРИСТА

СЛУГИ АНТИХРИСТАНапередодні прощеної неділі, коли православні й греко-католики розпочинали підготовку до великого посту й готувалися прощати один одному все, що треба простити, у Москві відбулося протилежне дійство. Влада вивела на вулиці так званий \”Антимайдан\”, створений на підтримку Путіна. Християни прощали один одного, а ці кричали на адресу українців: \”Не забудем, не простим!\”. Чого вони нам не хочуть прощати?

Раби не прощають вільних

Путінські холуї з ненавистю ставляться до українців, бо ми піднялися на боротьбу за власну свободу. Раб ненавидить не рабовласника, а вільну людину. Від рабовласника він очікує, що той його годуватиме і піклуватиметься про нього. А вільна людина сама облаштовує власне життя і готова нести особисту відповідальність за всі свої вчинки. Тому вона й може жити по-людськи, а раб приречений існувати у смердючому лайні по вуха. Та ще й оспівуючи те лайно як м\’якеньке і тепленьке, у якому йому приємно сидіти…
Саме з цього люду Путін і створив свій \”Антимайдан\”. На такий крок російського плеш-фюрера підштовхнув елементарний страх перед можливим Майданом у Москві. Доки не спалахнув масовий народний протест, Кремль вдався до запобіжних заходів. Проте справжній народний рух не створюється зверху – він зароджується знизу й охоплює все більше і більше людей. Як правило, це рух протесту проти наскрізь корумпованої влади, підлої й брехливої. Як влада Януковича в Україні, проти якої піднявся наш Майдан. Путінська влада у Росії така ж сама, можливо, навіть гірша. Але вона бажає сидіти у Кремлі вічно, і грабувати не лише Росію, а й інші країни, починаючи з України. Для цього і намагається спертися на масову організацію, котру сама ж формує.
Свій народ їй вдалося задурити казками про \”укропів-фашистів\”, які буцімто вбивають російськомовних донеччан і розпинають російських хлопчиків на дошках оголошень. Цій типово геббельсівській бздурі повірили мільйони росіян, що дає владі можливість легко маніпулювати настроями збудженого натовпу. Втім, на \”Антимайдан\” до Москви їй довелося звозити людей з провінції – мешканці столиці не дуже поспішали на це збіговисько. Хіба що студентів насильно пригнали, тицьнувши кожному декілька сотень знецінених рублів. Після маршу хлопці та дівчата швидко розбіглися по домівках, кинувши на асфальт державні прапори РФ, які їх примусили нести на маніфестації.

З ким Христос, а з ким антихрист?

Вірні Христової церкви знають, що Господь завжди з тим, хто бореться за правду. Минулої неділі у багатьох містах України пройшли марші миру і відбулися молитви за мир. Чернівчани також молилися: представники різних конфесій зібралися на Театральній площі на спільний молебень. Православні й католики, протестанти й іудеї разом зверталися до Всевишнього, благаючи Його послати на нашу багатостраждальну землю мир.
В інших містах люди також просили миру у Господа, пом\’янули загиблих рік тому на Майдані й підтримали ідеали, за які пролили кров герої Небесної сотні. Зокрема, у Харкові багато людей вийшли на вулицю під державними синьо-жовтими прапорами, висловлюючи свою підтримку єдності нашої країни. І тут з проїжджаючої автомашини у них полетіла ручна граната. Декілька людей загинуло, ще більше отримало поранення.
Правоохоронці невдовзі затримали групу підготовлених у РФ терористів, у яких вилучили зброю, вибухівку і боєприпаси. У диверсантів знайдено реактивні вогнемети \”Шмель\” російського виробництва – жахливу зброю, яку ті планували використати проти мирних харків\’ян. Вдалося попередити диявольський злочин, внаслідок якого були би живцем спалені невинні люди. Отакий \”русскій мір\” несуть українцям слуги антихриста. Під час великого посту ця мерзота буде активізуватися. Вже помічено, що прибічники \”русского міра\” вдаються до кривавих провокацій саме у такі дні, знаменні для кожного християнина. Сучасний варіант нечистої сили.

Чорносотенці, хунвейбіни, \”антимайданівці\”

Саме на таких і спирається путінська влада. Вона продовжує недобру традицію, якій вже понад сто років. Під час першої російської революції 1905-1907 рр. у царській імперії виникли організації, які отримали загальну назву \”чорносотенців\”. У XVII ст. \”чорними людьми\” називали простолюд, з якого нижньогородський м\’ясник Козьма Мінін формував ополчення для звільнення Москви від поляків. А на початку ХХ століття чорносотенці кинулися захищати царя-батюшку від революціонерів, студентів, євреїв і \”мазепинців\”. Влаштовували погроми, залякували борців з царизмом, але врешті-решт повністю програли.
Не лише у царській Росії влада створювала масові організації на свою підтримку. У 1966-1967 роках китайський диктатор Мао Цзедун у боротьбі за абсолютну владу проти \”старої партійної гвардії\” використав студентську і учнівську молодь, сформувавши з них загони \”хунвейбінів\”. Це слово перекладається з китайської як \”червоногвардійці\”. З їхньою допомогою \”голова Мао\” розправився зі своїми старими соратниками і на деякий час зміцнив свою владу. Але невдовзі розправився і з цією шпаною.
Як правило, подібні масові рухи, створені владою, мають інструментальний характер: цей інструмент використовують з конкретною метою, після чого викидають. Така ж доля чекає і на російських \”антимайданівців\”. Адже їх створила влада через власну слабкість і страх перед справжньою силою. Режим Путіна приречений – він налаштував проти себе весь цивілізований світ і не здатний забезпечити високого життєвого рівня самих росіян. Спроба повернутися у минуле не може принести нічого доброго, світ назад не повернеш. Брехня рано чи пізно почне діяти проти самих брехунів, і чекати якогось дива їм не варто. Ті, хто продає душу нечистій силі, можуть на деякий час добитися влади і багатства, але насамкінець неодмінно зазнають цілковитого провалу. Слуг антихриста чекає пекло, інколи навіть на цьому світі – у вигляді Міжнародного трибуналу.

Ігор Буркут, політолог

peredplata