Буковинкам знову дозволили виходити на пенсію у 55 років

Буковинкам знову дозволили виходити на пенсію у 55 роківБуковинкам, так як і всім жінкам України, дозволили знову виходити на пенсію у 55 років. Але лише за певних умов.

Парламент ухвалив зміни до закону про обов’язкове пенсійне страхування. Зокрема тепер знову дозволено виходити жінкам на пенсію у 55 років.

– Цей закон дає можливість до 2022 року виходити на пенсію в 55 років, якщо є 30 років стажу і за умови звільнення з роботи, – заявив у сесійній залі автор законопроекту нардеп Юрій ШУХЕВИЧ, агітуючи колег за цей закон.

Водночас для цього жінки мають дотриматися певних умов:
• Наявність 30 років стажу;
• Звільнитися з роботи (згідно із чинним законодавством, достроковий вихід на пенсію дозволявся лише до 1 січня 2015 року).

Також пенсіонер, згідно із новим документом, для нарахування пенсії до 1 січня 2022 року (наразі – до 1 січня 2016 року) може надати довідку про зарплату за будь-які 60 календарних дні страхового стажу поспіль і до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв. Досі була чинна норма, згідно з якою, для обрахування пенсії враховувалася зарплата за увесь період страхового стажу, але лише починаючи з 1 липня 2000 року.

Щойно прийнятий закон діє до 2022 року.

Нагадаємо, що підвищення пенсійного віку для жінок було ініційоване урядом Азарова. Але економічного ефекту це не дало. Лише викликало невдоволення населення.

peredplata