Буковинська міліція викрила \”кримінальну сім’ю\”

Троє рідних братів віком від 19 до 23 років вкрали близько тонни бензину. На свою першу «справу» пішли в травні минулого року.
Про це повідомляє прес-служба УМВС у Чернівецькій області.

– Молодики в одному із сіл Путильського району злили бензин із декількох автівок. Далі «залягли на дно». Через деякий час знову почали свої кримінальні походеньки, – йдеться у повідомлені прес-служби. – Тепер вони не лише крали паливо, а й «обчистили» декілька автомобілів. Як правило, обкрадали автівки, котрі були припарковані на вулицях чи у дворах. Але двічі вони проникли у гаражі місцевих підприємств. Всього на їх рахунку – близько восьми епізодів.

Як повідомили в УМВС, лише палива вони викрали приблизно тонну. Щоправда, ця цифра не остаточна, адже з’ясувалося здійснювали злочини хлопці та на території Верховинського району Івано-Франківської області.

Попри обережність «кримінальної трійці», працівники Путильського райвідділу викрили зловмисників.

Як виявилося, найстарший брат вже був раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Хлопці із благополучної сім’ї, їх мати – приватний підприємець. Жінка зізналася, що не розуміє, чому її діти пішли кримінальним шляхом.

Наразі відкриті кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Також встановлено, що на одну «справу» вони брали із собою неповнолітнього товариша, тож хлопцям інкримінують і ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Окрім того, в одного із молодиків було знайдено наркотичні засоби, тож він відповідатиме і за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Путильського райвідділу міліції Петро Токар. Частина речових доказів вилучена та повернута власникам.

Досудове розслідування триває.

peredplata