На Буковині продовжується війна за портфелі

На Буковині продовжується війна за портфеліГромадські активісти та члени ради \”Майдану\” зібралися у Чернівцях, щоб обговорити нове керівництво області.

Вони вимагають люстрації для нових призначенців.

За словами активістів, Олександр Фищук – \”парашутист, якого скинули з Києва\”. Водночас, після подій Майдану буковинці вирішили погоджувати кожну кандидатуру на віче. Ні Фищук, ні Куліш не пройшли через громадське обговорення, тому наразі не можуть керувати областю.

Люструвати всіх новопризначених та тих, кого планують призначити в обласній адміністрації. Почати з самого голови Олександра Фищука та його майбутнього першого заступника Володимира Куліша. Адже і один, і другий свого часу займали керівні посади на державній службі за часів Януковича. У часи його прем\’єрства Фищук керував обласною податковою, а до того – Кіманською районною адміністрацією.

– У 2004-му році в Кіцманській районній адміністрації, будучи головою, примушував усіх бюджетників голосувати за Віктора Януковича, – розповідає громадський активіст Степан Терновецький.

Володимир Куліш за прем\’єрства і президентства Януковича попрацював і губернатором, і керівником будівництва Дністровської ГАЕС.

– Пан Куліш теж лобіював регіоналів на посади. Ми це теж знаємо, коли він був на керівній посаді в нашій області, – заявив громадський активіст Віктор Савчук.

Противники кадрових скандалів кажуть, присутні тут керівники громадських організацій створили їх здебільшого після Революції гідності і з єдиною метою – прийти до влади.

– Хто представляє організацію, яка існує більше 3 років? Раз, два, три, чотири, п\’ять, шість. З усіх присутність все-таки це організації, створені нещодавно, – наголосив громадський активіст Руслан Сенчук.

-Чи можуть присутні тут, ті, хто представляє так звані громадські організації, представляти всю громадськість нашої Буковини? Відповідь зрозуміла. Це риторичне питання і риторична відповідь, – зауважив громадський активіст Геннадій Геков.

Виграти війну, а вже тоді досліджувати, хто, коли і за кого агітував. А поки – щодня контролювати кожен їх крок. До цього закликали журналісти та учасники бойових дій на Сході України.

-Якщо ми зараз будемо один одного \”довбати\” і нічого не робити, а хлопці у Дебальцевому зараз помирають. Та вони прийдуть і розстріляють нас всіх з тією владою, – заявив журналіст Петро Кобевко.

-Нам треба закінчити цю війну. А ми вже не знаємо, як поділити другого \”коня\”, – каже учасник АТО Олександр Ковбасюк.

Учасники АТО наголосили – перейматися треба проблемою фізичної та психологічної реабілітації бійців, які повертаються зі Сходу, а не воювати за портфелі.

За матеріалами ТВА та Чернівецький промінь

peredplata