На Буковині засуджено мешканця Одещини, який ошукав двох пенсіонерок на 128 тисяч грн

За публічного обвинувачення прокурора Чернівецької окружної прокуратури 23-річного мешканця Одеської області визнано винним у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України – шахрайство, з кваліфікуючими ознаками повторно та за попередньою змовою групою осіб) та засуджено до 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Так, під час судового розгляду встановлено та доведено, що у лютому 2023 року раніше не судимий 23-річний житель Одеської області за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, реалізуючи спільний злочинний умисел на заволодіння чужим майном, ошукали двох мешканок Чернівців – жінок похилого віку, використовуючи відому схему «Ваш родич потрапив у ДТП».
Своїми злочинними діями обвинувачений разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою завдали потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму 128 тис. грн, яка залишилась не відшкодованою.
Обвинувачений в судовому засіданні фактично не визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, однак підтвердив усі обставини зазначені в обвинувальному акті.
Незважаючи на фактичне невизнання обвинуваченим своєї вини, суд прийшов до висновку, що його винність у шахрайстві повністю підтверджується показами потерпілої, свідка та дослідженими письмовими доказами.
До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Чернівецька окружна прокуратура

 

peredplata