Буковинка за \”відмазку\” онука віддала шахраю 2 тисячі

Мешканка Вижницького району, коли зрозуміла, що віддала гроші пройдисвіту, одразу звернулася до міліції. Оперативне звернення допомогло правоохоронцям швидко знайти шахрая.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області діяв зловмисник за звичною схемою: телефонний дзвінок до літньої жінки, розмова про те, що її онуку загрожує кримінальне покарання, а він за 2 тисячі гривень готовий уладнати всі питання. Перелякана 80-річна мешканка села Коритне одразу погодилась на пропозицію. Бабуся віддала невідомому молодику 2 тисячі гривень. На жаль, лише після цього жінка зателефонувала до доньки та міліції і з’ясувала, що з онуком все гаразд.

Потерпіла детально описала оперативникам молодика, якому віддала гроші. Правоохоронці за прикметами швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився 24-річний мешканець села Іспас. Від потерпілої хлопець поїхав на таксі, зупинили міліціонери автомобіль вже в селі Чорногузи.

Молодик не очікував, що його так швидко спіймають. Тож, коли побачив правоохоронців, зізнався у скоєнні шахрайства та віддав гроші.

Відомо, що буковинець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. Він відбув 4 роки у місцях позбавлення волі та у літку минулого року звільнився.

Наразі дії зловмисника слідчі кваліфікують за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Молодику загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до трьох років.

peredplata