Буковинка Продан хоче очолити Державну фіскальну службу

Народний депутат, голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан прийме участь у відкритому конкурсі на посаду голови Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба Оксани Продан.

«Моє рішення продиктоване бажанням докорінно змінити роботу Державної фіскальної служби. Без реформ в ДФС не зміняться відносини між державою та платниками податків, а отже економіка розвиватися не буде. На жаль, останній рік став роком втрачених можливостей. Ми побачили напівміри – як і раніше, до фіскалів дуже багато запитань. Можу запевнити, що я знаю, як повинна працювати фіскальна система, готова проводити справжні зміни, а не імітувати їх і впевнена, що мій досвід роботи в реальній економіці, громадському секторі та парламенті дозволять реалізувати задумане» – повідомила Оксана Продан.

За словами Оксани Продан, завдання номер один, яке вона ставить перед собою – перетворити Державну фіскальну службу на сервісну.

«Своєю роботою ДФС повинна завоювати довіру платників податків. Необхідні умови для цього: прозоре і зрозуміле адміністрування податків, рівність усіх перед законом, відсутність необґрунтованих пільг і найголовніше – повага до людей. Платники податків наймають на роботу фіскалів, а не навпаки, ось яким принципом повинні керуватися працівники ДФС», – підкреслила нардеп.

Голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця» переконана, що публічний відкритий конкурс – хороша можливість знайти достойну кандидатуру на посаду голови ДФС. І цю можливість потрібно використати на всі 100%.

«Сподіваюся, конкурс буде проведено на найвищому рівні: згідно кращих європейських правил та процедур. Тобто так, щоб за його результатами ні в кого не виникло жодних запитань», – зазначила Оксана Продан, додавши, що особисто вона готова до публічної презентації плану дій на посаді голови Державної фіскальної служби.

Нагадаємо: Оксана Продан за час роботи у Верховній Раді України з 2012 року підготувала 37 законодавчих ініціатив з питань оподаткування, адміністрування єдиного соціального внеску та ПДВ, податкового компромісу, легалізації заробітних плат та ін. Оксана Продан є одним з ініціаторів і активних учасників Податкового майдану за підсумками якого вдалося зберегти спрощену систему оподаткування. Вона стала автором остаточної редакції спрощеної системи оподаткування, яка лягла в основу відповідного розділу Податкового кодексу.

Сьогодні Оксана Продан є головним експертом з економічних питань Реанімаційного пакету реформ. До роботи в парламенті вона очолювала Раду підприємців при Кабінеті Міністрів України, була заступником голови Ради з питань зовнішньоекономічної діяльності при Кабінеті Міністрів України, виконавчим директором Чернівецького міського центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу.

peredplata