Мер Чернівців оголосив догану головному лікарю пологового будинку №1

За неналежне виконання посадових обов’язків, що призвело до послаблення функціонування гінекологічного відділення, головному лікарю міського клінічного пологового будинку №1 Дмитру Манчуленку розпорядженням міського голови оголошено догану. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Розпорядження видано на підставі комісійного розгляду фактів, викладених у зверненні доцента кафедри сімейної медицини Буковинського державного медичного університету Лії Никифор. Комісія, до складу якої входили фахівці-медики, юристи, представники громадськості, взяла пояснення у співробітників пологового будинку, кафедри акушерства і гінекології БДМУ, головного лікаря пологового будинку Дмитра Манчуленка, провела аналіз медичної та іншої документації цієї медичної установи.

Встановлено,що головний лікар пологового будинку Дмитро Манчуленка здійснив своїм наказом від 25 лютого ц.р. ротацію лікарів цієї установи невмотивовано, одноосібно, без урахування думок своїх заступників, завідувачів відділень, медичної ради та інтересів виробництва, що в кінцевому результаті призвело до послаблення функціонування гінекологічного відділення. Розпорядженням міського голови відповідно до висновків комісії головному лікарю рекомендовано приймати рішення щодо внутрішнього переміщення медичних працівників колегіально відповідно до п.6.7 Статуту КМУ «Міський клінічний пологовий будинок №1».

Дмитру Манчуленку рекомендовано також з 09.04.15р. перевести лікаря акушер-гінеколога Лію Никифор на 0,25 ставки у гінекологічне відділення, де вона працювала до проведення невмотивованої ротації. Комісія звернула увагу, що лікар акушер-гінеколог Лія Никифор є одним із найбільш досвідчених фахівців в Україні у сфері акушерства та гінекології, неодноразова залучалася до роботи комісій МОЗ України, є рецензентом випадків материнської смертності, має великий хірургічно-оперативний досвід, володіє усім спектром оперативних втручань в акушерстві та гінекології, залучається до проведення оперативних консиліумів у цьому відділенні, оперативній майстерності у неї навчаються інші лікарі, саме на базі цього відділення, де є можливість кураторства тематичних хворих, виконується робоча навчальна програма лікарів-інтернів та лікарів-слухачів БДМУ. Начальнику управління охорони здоров’я міської ради доручено організувати проведення інвентаризації майна міського клінічного пологового будинку №1, оскільки комісія встановила, що лікарі цієї установи використовують власні оптичні прилади (лапароскопи, ларингоскопи), аускультативні прилади без належного документального оформлення. Міське управління охорони здоров’я також зобов’язано довести висновки комісії до відома заступників головного лікаря, керівників структурних підрозділів пологового будинку №1.

Довідково: Дмитро Манчуленко поновлений на посаді головного лікаря КМУ « Міський клінічний пологовий будинок №1» розпорядженням міського голови від 10.01.2015р згідно рішення суду. Зазначеним розпорядженням у зв’язку з відсутністю довіри до Д.Манчуленка, як головного лікаря, начальника управління охорони здоров’я міської ради зобов’язано взяти під особистий контроль та контроль управління охорони здоров’я виконання Д.Манчуленком посадових обов’язків. Відповідно до наказу по управлінню охорони здоров’я від 27.01.15 р. головний лікар пологового будинку №1 Д.Манчуленко був зобов’язаний погоджувати з начальником управління охорони здоров’я міської ради усі кадрові рішення, у т.ч. графіки ротації. Такі заходи були вжиті міським головою з метою попередження конфліктних ситуацій в колективі та з урахуванням недовіри колективу до Д.Манчуленка, як головного лікаря.

peredplata