800 тисяч гривень на квартиру чиновнику Чернівецької ОДА

800 тисяч гривень на квартиру чиновнику Чернівецької ОДАЖив-був собі заступник голови Чернівецької ОДА в 2010-2014 роках Михайла Папієва Кирило Крищенко. До того чоловік працював на посаді заступника голови Держспоживстандарту України. Одразу після призначення заступником голови ОДА в Чернівцях йому дали 100 тисяч доларів (тоді це було 800 тисяч гривень), аби той собі придбав квартиру.

Міністерством фінансів було виділено 800 тисяч гривень, – сказав Кирило Крищенко, відповідаючи тоді на моє запитання.

Це при тому, що посадовець володів частками двох квартир у Києві. Однак Кирилу Крищенку квартиру придбали.

Я написала запит до Міністерства фінансів України, аби перевірити чому і на яких підставах посадовцю видали одразу таку суму на придбання житла. Відповідь виявилась досить несподіваною. В Мінфіні повідомили, що в них «відсутня інформація щодо виділення коштів на закупівлю житла для Кирила Крищенка».

Сусід Кирила Крищенка Едуард Дорожинський розповів, що Кирило Крищенко квартиру вже продав і там наразі мешкають інші люди.

Отож, за чотири роки роботи в Чернівцях Кирило Крищенко заробив собі квартиру, продав її і зараз в чистому виграші.

Нагадаю, такий квартирний туризм популярний серед посадовців, правоохоронців. «CorruptUA.org» вже писав про це в своєму розслідуванні про розподіл житла в Чернівцях. Так, тодішній перший заступник прокурора Чернівецької області Геннадій Мовчан, будучи на посаді менше року, отримав в 2012 році квартиру.

В ситуації з Кирилом Крищенком, як мінімум, незрозуміло, звідки взялись кошти.

Інша незрозумілість з колишнім босом Крищенка народним депутатом Михайлом Папієвим. Ще на початку березня 2015 року (зверніть увагу на дату) прокурор області Микола Якимчук казав, що провадження щодо перешкоджання Папієвим здійсненню виборчого права виборцями сіл в Чернівецькій області під час виборів 2012 року завершено і її передали в Генеральну прокуратуру України для подальших дій. Розуміємо, для подання на зняття депутатської недоторканості.

Однак подання досі немає. ГМ «ОПОРА» вирішила поцікавитись в Генеральноъ прокуратури, на якій стадії процес розгляду цього питання. І відповідь тут теж здивувала. У відповіді на запит від 23 квітня (зверніть і тут увагу на дату) прокуратура відписала, що «досудове розслідування ПРОВОДИТЬСЯ прокуратурою Чернівецької області» і запит скеровано їм.

Отак. Або матеріали провадження загубились по дорозі до Києва, або їх не передали, або десь хтось щось недоговорює.

Хочу наголосити, що в матеріалах цього провадження також перебуває розслідування «CorruptUA.org» щодо порушень під час парламентських виборів 2012 року і я давала свідчення в прокуратурі Чернівецької області з цього питання. І це відбувалось ще в березні 2014 року. Розслідування я писала два місяці. Прокуратура проводила своє – рік. І результати наразі такі, що невідомо, де тепер перебуває справа.

Так само невідомо, звідки взялись гроші для закупівлі житла екс-заступнику Папієва Кирилу Крищенку.

Надія Вірна
Джерело

peredplata