Митрополит Онуфрій з села Коритне на Буковині зневажає героїв АТО. Він на службі у Москви…

Митрополит Онуфрій з села Коритне на Буковині зневажає героїв АТО. Він на службі у Москви...Предстоятель Української православної церкви (Московський патріархат) митрополит Онуфрій не встав на урочистому засіданні Верховної Ради при зачитуванні імен бійців АТО, щоб підкреслити, що потрібно негайно припинити війну, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт церкви.

“Під час промови Президента України Петра Порошенка присутні стоячи вітали імена тих, хто був удостоєний звання Героя України за участь в обороні Вітчизни на Сході нашої держави. Блаженніший Митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так, як всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб підкреслити – потрібно негайно припинити війну! Він не раз висловлював повагу до всіх героїв, які захищають українські кордони. Однак не може бути виправдання підживленню вогню війни, яка майже щодня забирає життя не тільки військових, а й беззахисних цивільних осіб України, в тому числі дітей. Вони гинуть по обидві сторони від лінії фронту. Їх смерті ніхто не рахує”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що з благословення митрополита Онуфрія віряни щодня моляться про мир і збирають кошти, їжу, одяг, медикаменти для підтримки українських солдатів і мирного населення українського Донбасу. “Серед тих, хто був присутній у парламентській ложі для гостей і стоячи вітав імена Героїв України, не було нікого, хто б, подібно до Блаженнішого Митрополита Онуфрія, неодноразово особисто відвідав обпалений війною Схід України. Він на власні очі, а не з екранів телевізорів, бачив людський біль і тому неодноразово закликав усіх, від кого це залежить, негайно зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття”, – додали в УПЦ МП.

Фотофакт – попи УПЦ Московського патріархату на чолі з предстоятелем церкви Онуфрієм не спромоглися піднятися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Порошенко повідомив присутніх, що звання героя України отримав 21 боєць, 10 із них – посмертно. Цей список зал зустрів оплесками, піднялися навіть іноземці.

peredplata