Буковинські волонтери \”Дорогою добра\” – для українських воїнів

Минулого тижня наші волонтери з ГО «Дорогою добра» взяли активну участь у святі народних ремесел, що проходило у школі села Колінківці Хотинського району. Цьогоріч воно було особливим і проходило під гаслом \”Памятаємо! Перемагаємо!\”.

Всі учні тоді одягли вишиванки. Вони виготовили смаколики і різні вироби. Організували ярмарок, а гроші передадуть на потреби бійцям АТО. Зібрали чимало продуктів.

Буковинські волонтери "Дорогою добра" – для українських воїнів

Разом з Оленою Кмітою вчилися плести маскувальні сітки та кікімори.

З Колінківців на Донбасі воюють 10 бійців. Школярі та сельчани хотіли допомогти їм, чим могли.

Також разом Центром науково-технічного розвитку молоді ми виготовляли символ пам\’яті усіх героїв – червоні маки, які з цього року стануть традиційним українським символом. І щоб донести до людей цю інформацію, яка є ще новою і незвичною, наші дівчата роздавали їх безкоштовно мешканцям міста та уквітчали військові форми ветеранів під час параду 9-го травня.

Дуже символічну акцію провели разом з Автомайданом-Чернівці. Ми організували покладання квітів ветеранами ІІ світової війни на могили Небесної Сотні та героїв АТО. Зворушливі моменти, коли 94-річний дідусь плаче біля могили молодого воїна АТО, дали розуміння того, що всі вони в різні часи боролись за Україну, воювали саме проти загарбників. Старий – проти гітлерівців, а молодий воїн — проти путінських фашистів.

Цього тижня відправили велику посилку з хірургічним інструментарієм та медичними засобами загальною вартістю більше 8 тис. грн. для лікаря 1-го батальйону 80-ї бригади, який є уродженцем нашої області.

Пан Михайло з Чернівців закупив на 1000 грн. 70 м шлангу для 80-ї бригади.

Отримали велику посилку з Канади з перев\’язувальним матеріалом та засобами першої медичної допомоги.

Пані Г. Черновська уже вкотре передала нам 1000 грн. на потреби військових.

За ініціативи Богдана Герасимчука (Sickseed) зусиллями об\’єднаних гуртів «Sickseed», «Мy legal crime», «Сrystal of carpat», «Тhe part of friend», «Дверi боком», «Серцевий напад» закуплено 8 спальників.

Тетяна Остапович та Дмитро Дармограй передали для військових по 10 тис. грн.

Окремо хочеться відзначити міський департамент охорони здоров\’я за те, що зоорганізував медичні заклади м.Чернівців, які зібрали для армїї 8 коробок ліків, більша частина яких уже передана медикам 56-ї бригади, 18 бригади та прикордонникам.

Незважаючи ні на що, волонтери ГО «Дорогою добра» не зупинять своєї діяльності ні на мить.

Разом — до перемоги!

Ольга КОБЕВКО, лікар-волонтер

peredplata