Буковинські нардепи Король, Матіос, Онуфрик, Мирний не зареєстрували жодного законопроекту чи запиту

Вдвічі менше законопроектів зареєстрували нардепи-партійці з Чернівецької області в травні порівняно з минулим місяцем. Такі результати аналізу діяльність нардепів з Чернівецької області, які щомісяця здійснює Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА на основі офіційних даних сайту Верховної Ради України та парламентського сайту ОПОРИ http://rada.oporaua.org/ua/.

Протягом травня дев’ятьма народними обранцями з Чернівецької області, що були обрані до Верховної Ради за списками політичних партій або в мажоритарних округах за межами області, станом на 1 червня 2015 року було зареєстровано дев’ять законопроектів та сім депутатських запитів. Як і протягом квітня, представники Блоку Петра Порошенка (Віктор Король, Богдан Онуфрик, Марія Матіос) та Опозиційного блоку (Іван Мирний) за травень не зареєстрували жодного законопроекту та депутатського запиту.

Вісім законодавчих ініціатив були підготовлені у співавторстві й один – самостійно. Три законопроекти у співавторстві зареєструвала Оксана Продан, два – Михайло Гаврилюк і Михайло Папієв та один законопроект в співавторстві підготував Олександр Дроздик, який також став автором єдиного авторського законопроекту. В квітні народні депутати-партійці зареєстрували 19 законопроектів та шість запитів.

Законотворча діяльність нардепів стосувалася застосування податкового компромісу до щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств, вдосконалення здійснення досудового розслідування та судового розгляду кримінальних впроваджень, відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, криміналізації контрабанди підакцизних і контрафактних товарів у великих розмірах, вдосконалення роботи центрального органу виконавчої влади у сфері лісового господарства, подання інформації неприбутковими організаціями при державній реєстрації, перенесення термінів прийняття закону стосовно призначення всіх пенсій, звільнення з посад Міністра охорони здоров\’я й Міністра аграрної політики та продовольства.

Протягом травня чотири депутатських запити були підготовленні Сергієм Рудиком, два – Оксаною Продан та один – Михайлом Гаврилюком. Народні депутати цікавились поданням відомостей про кінцевого вигодоодержувача юридичних осіб та публічних діячів, призначенням Першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександра Боровика, семирічним розглядом кримінальної справи, визначенням тривалості опалювального сезону, капітальним ремонтом автодоріг національного значення на території трьох районів Черкаської області, притягненням до відповідальності винних осіб у фальсифікації виборів народних депутатів України на виборчому окрузі №198 Черкаської області, неправомірним скасуванням виплати надбавки до заробітної плати за престижність професії вчителів та бібліотекарів в Черкаській області.

ДЕТАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Віктор Король http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/2314 не зареєстрував протягом травня жодного законопроекту. Останній був підготовлений ним у співавторстві ще у лютому. Окрім того нардеп не відзначився й жодним депутатським запитом з початку своєї депутатської каденції. Народний депутат був присутній на усіх пленарних засіданнях протягом місяця, але не здійснив одного разу електронної реєстрації.

В активі представника Блоку Петра Порошенка один виступ з трибуни Верховної Ради, під час якого він озвучив думку Комітету з питань законодавчої забезпечення та правоохоронної діяльності щодо повернення авторам на доопрацювання законопроекту щодо скасування надмірної кількості підстав для зупинення транспортних засобів та здійснення громадського контролю за правоохоронними органами.

Протягом скликання Віктор Король став автором одного та співавтором п’яти законопроектів, жоден з яких не став чинним нормативно-правовим актом, не написав жодного запиту, шість разів виступав на сесіях, голосував “за” 691 раз, “проти” – сім, утримувався чотири рази, не голосував 527 разів, був відсутній на одному з 20 засідань комітету, пропустив два пленарних засідання парламенту та ще чотири рази не здійснив електронної реєстрації.

Колежанка по фракції Марія Матіос http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15665 також не зареєструвала протягом травня жодного законопроекту й не підготувала жодного запиту. Один раз виступила під час обговорення змін в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, запитавши у Сергія Тарути щодо його місця перебування о шостій годині 19 травня.

Протягом місяця народна депутатка була відсутньою на трьох пленарних засіданнях та ще на чотирьох не здійснила електронної реєстрації.

З моменту набуття депутатських повноважень Марія Матіос стала співавтором у семи зареєстрованих законопроектах, два з яких ″Про відзначення пам’ятних дат та ювілеїв в 2015 році″ та ″Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді″ стали чинними актами. Окрім того, представниця Блоку Петра Порошенка надіслала два депутатські запити та одного разу виступала на сесії. Народний депутат голосувала “за” 506 разів, “проти” – 41, жодного разу не утримувалась та не голосувала 181 раз, пропустила 17 з 60 засідань комітету і була відсутня на 17 пленарних засіданнях парламенту (5 через хворобу), а ще на десяти – не здійснювала електронної реєстрації.

Народний депутат, який пройшов за списком Блоку Петра Порошенка, Богдан Онуфрик http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/17982 теж не зареєстрував жодного законопроекту та депутатського запиту, не мав жодного виступу. Хоча був присутнім на усіх пленарних засіданнях, але одного разу не здійснив електронної реєстрації.

З моменту отримання мандату Богдан Онуфрик став співавтором трьох зареєстрованих законопроектів, один з яких став чинним нормативно-правовим актом (щодо призупинення акредитації працівників російських ЗМІ), та одного депутатського запиту. Народний депутат жодного разу не виступав на сесіях, голосував “за” 1142 рази, “проти” – 13, утримувався – 25 та не голосував 164 рази, пропустив три з 62 засідань комітету, був відсутній на одному пленарному засіданні та не здійснив ще дві письмові та три електронні реєстрації.

Народна депутатка від Блоку Петра Порошенка Оксана Продан http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15667 стала співавтором трьох законопроектів: про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей застосування податкового компромісу до щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств; про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо вдосконалення здійснення досудового розслідування та судового розгляду кримінальних впроваджень; та про внесення змін до деяких законів щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.

Окрім того в її активі 33 поправки до законопроектів: одна врахована редакційно до внесення змін в Кодексі про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення законодавства про встановлення та/або використання спеціальних сигнальних пристроїв; три враховані, одна врахована редакційно і одна відхилена щодо внесення змін до Закону України \”Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців\”; та 27 врахованих щодо внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій.

Оксана Продан стала автором депутатського запиту Міністерству юстиції щодо подання відомостей про кінцевого вигодоодержувача юридичних осіб та публічних діячів, та співавтором запиту щодо призначення Першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександра Боровика, адресованого Кабінету Міністрів.

Протягом травня нардеп вісім разів виступала в парламенті. Більшість виступів стосувалися підтримки певних законопроектів: внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку тимчасового вилучення майна та проведення обшуку, внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати, внесення змін щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи. Окрім того нардеп висловилася і за підтримку поправок про внесення змін щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії \”Нафтогаз України\” стосовно обов\’язковості забезпечення технологічної безпеки та вилучення можливості не поставляти газ у тих випадках, які передбачені відповідним законом. Втім, не всі законодавчі ініціативи парламенту знаходили підтримку в її словах. Так, Оксана Продан висловилась й стосовно рішення фракції не підтримувати Проект Закону про внесення змін щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні, у зв’язку з відсутністю уточнення механізмів електронних торгів, багатьох питань до роботи виконавчої служби, а також наявністю умов для корупційних схем стосовно земельних ділянок при їх виділенні та оформлені. Нардеп виступила з проханням вилучити з прикінцевих положень Закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку пункти, які, на її думку, передбачають зобов\’язання і примусове залучення управителів до тих будинків багатоквартирних, які не визначилися і не створили ОСББ

Протягом травня представниця Блоку Петра Порошенка була присутньою на усіх пленарних засіданнях, але одного разу не здійснила письмової реєстрації.

За усю каденцію Оксана Продан підготувала три зареєстровані законопроекти самостійно та ще 37 – у співавторстві. Жоден з них поки не підтриманий. Депутат написала дев’ять запитів, 26 разів виступала на сесіях, голосувала “за” 614 разів, проти – “63”, жодного разу не утримувалась, не голосувала 304 рази, не пропустила жодного засідання комісії, але була відсутня на шести пленарних засіданнях парламенту, на одному не здійснила письмової реєстрації та ще на чотирьох – електронної.

Депутат-мажоритарник Михайло Гаврилюк http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18070 у травні став співавтором двох законопроектів: про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди підакцизних і контрафактних товарів у великих розмірах та про внесення змін до Лісового кодексу України щодо удосконалення роботи центрального органу виконавчої влади, що забезпечує державну політику у сфері лісового господарства.
Мажоритарник від Народного Фронту підготував і один індивідуальний депутатський запит Генеральній прокуратурі щодо семирічного розгляду кримінальної справи.

Жодного разу у травні нардеп на сесії не виступав, але був присутній на усіх пленарних засіданнях, хоч і не здійснив електронної реєстрації на семи з 11 засіданнях.

Протягом свого депутатства Михайло Гаврилюк став автором трьох та співавтором 21 законопроектів. Жоден із их поки не підтриманий. Нардеп написав п’ять депутатських запитів, одного разу виступав на сесії, голосував “за” 1096 разів, “проти” – 15, утримувався тричі, не голосував 113 разів, пропустив одне з 14 засідань комітету та був відсутній на двох пленарних засіданнях парламенту, ще на одному не здійснив письмової реєстрації, а на інших 20 – електронної.

Колега по фракції Олександр Дроздик http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18222 у травні став автором законопроекту про внесення змін до Закону України \”Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців\” щодо подання інформації неприбутковими організаціями, та співавтором проекту закону щодо перенесення термінів прийняття закону стосовно призначення всіх пенсій, у тому числі спеціальних, на загальних підставах.

Народний депутат в травні, як і в попередні місяці, не написав жодного депутатського запиту. Він один раз виступив на пленарному засіданні сесії із запитанням до міністра соціальної політики щодо його відсутності на кожному засіданні профільного комітету та засіданні при розгляді питання пенсійного забезпечення.

У травні народний депутат був присутній на усіх пленарних засіданнях, але на одному не здійснив письмової реєстрації та ще на п’яти – електронної.

За усю каденцію Олександр Дроздик став автором у трьох та співавторством у 15 зареєстрованих законопроектів, один з яких (щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів) вже підписаний Президентом. Народний депутат не написав жодного депутатського запиту та тричі виступив на сесіях. Голосував “за” 1076, “проти” – 25, утримувався 11 разів, не голосував 177 разів, був присутній на усіх 18 засіданнях комітету, два рази не здійснив письмову реєстрації на пленарному засіданні та 16 разів – електронну.

Народний депутат від Опозиційного блоку Іван Мирний http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/11106, як і в попередні місяці, знову не зареєстрував жодного законопроекту, депутатського запиту, та жодного разу не виступав на сесіях. Протягом місяця представник Опозиційного блоку був відсутній на восьми пленарних засіданнях з 11, на шести з яких – у зв’язку з відпусткою.
Загалом, за усю каденцію Іван Мирний голосував “за” 70 разів, “проти” – 16, утримувався – 12, не голосував 366 разів. Будучи головою підкомітету з питань антикорупційної політики, був відсутній на 16 з 25 засідання комітету, пропустив 24 пленарних засідання, ще на п’яти не здійснив електронної та на одному – письмової реєстрації.

Колега по Опозиційному блоку Михайло Папієв http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/5464 протягом травня став співавтором двох законопроектів: проекту постанови про звільнення Олександра Квіташвілі з посади Міністра охорони здоров\’я та Олексія Павленка з посади Міністра аграрної політики та продовольства. Як і в попередні місяці, народний депутат не написав жодного депутатського запиту. Будучи присутнім на усіх пленарних засіданнях, народний депутат одного разу виступав на сесії стосовно направлення на доопрацювання Проекту Закону про внесення змін до Закону України \”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту\” щодо додаткових гарантій для учасників бойових дій.

З початку роботи в парламенті нинішнього скликання Михайло Папієв став автором чотирьох та співавтором 12 зареєстрованих законопроектів, жоден з яких не став чинним нормативним актом. Народний депутат не написав жодного запиту, 18 разів виступав на сесіях, голосував “за” 142 рази, “проти” – 87, утримувався – 7, не голосував 724 рази, пропустив три з 12 засідань комітету та 17 пленарних засідань, 10 з яких у зв’язку з відпусткою.

Депутат-мажоритарник Сергій Рудик http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/16430 протягом місяця підготував вісім поправок до законопроекту про Рахункову палату, три з яких враховані, чотири – враховані частково та одна – відхилена і не зареєстрував жодного законопроекту.

Окрім того позафракційний депутат написав чотири індивідуальні запити. Два з них щодо приведення у відповідність нормативного регулювання порядку визначення тривалості опалювального сезону та проведення капітального ремонту автодоріг національного значення на території Смілянського, Кам\’янського та Черкаського районів Черкаської області були направлені Кабінету Міністрів. Інші два стосувалися притягнення до відповідальності винних осіб у фальсифікації виборів народних депутатів України на виборчому окрузі №198 Черкаської області та неправомірного скасування виплати надбавки до заробітної плати за престижність професії вчителів у розмірі 20% та бібліотекарів у розмірі 50% в Черкаській області. Вони були надіслані до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти і науки України відповідно.

Протягом травня нардеп не виступав на сесіях, був присутній на усіх пленарних засіданнях, але не здійснив електронну реєстрацію на п’яти з них.

За усю каденцію Сергій Рудик самостійно підготував два законопроекти та ще 33 – у співавторстві, жоден з яких не став чинним актом, написав 25 запитів, сім разів виступав на сесії, голосував “за” 553 разів, “проти” – 134, 41 раз утримувався, не голосував 387 разів, пропустив чотири з 17 засідань комітету, був відсутній на дев’яти пленарних засіданнях, ще на 1 не зареєструвався письмово та на 22 – електронно.

Протягом травня народні депутати з Чернівецької області, які були обрані за партійними списками та в мажоритарних округах за межами області, зареєстрували вдвічі менше законопроектів, аніж минулого місяця та на один депутатський запит більше. Законопроекти та запити народних обранців питань та проблем області не стосувались.

Про діяльність народних депутатів з Чернівецької області за минулі місяці можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata