Колишній начальник Чернівецького загону разом з заступником планували одержати 25 тисяч євро неправомірної вигоди

15 липня військовою прокуратурою у порядку ст. 208 КПК України був затриманий начальник Чернівецького прикордонного загону за вчинення корупційного злочину. Впіймали правоохоронця разом з його заступником по оперативній роботі співробітники власної безпеки Держприкордонслужби, СБУ та військової прокуратури в єдиному оперативному задумі за отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч євро.
Досудовим розслідуванням було встановлено, що обидва прикордонники за попередньою змовою вимагали від підлеглих військовослужбовців кошти на загальну суму 25 тисяч євро. За це вони обіцяли не вживати заходів щодо притягнення їх до відповідальності за допущені порушення правил несення прикордонної служби.
В даний час затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 місяців.
Державна прикордонна служба продовжує комплекс заходів щодо протидії протиправній діяльності на кордоні, визначених Президентом України. Зокрема, суттєво посилено заходи взаємодії з іншими правоохоронними органами щодо боротьби із зловживаннями серед персоналу відомства. Прикордонне відомство наголошує, що курс на подолання корупції – невідворотний і в подальшому заходи протидії зловживанням серед персоналу лише посилюватимуться.

peredplata