Чи віддадуть Чернівецьку митницю англійській королеві?

Недавно інформаційні канали України ледь не задихнулися від того, як Закарпаття хвалилося своєю боротьбою з контрабандою. Зокрема, митники Закарпаття тішилися тим, як перевиконують плани по контрабанді (мається на увазі по боротьбі з нею). Митниця цієї області межує з 4 країнами Європи – Польща, Словаччина, Угорщина та Румунія. Тому там контрабанди у 4 рази більше ніж у Чернівецькій області. У нас тільки з Румунією кордон та два пости з Молдовою.
У той же час митники, яких очолює генерал митної служби Микола Салагор, у шість разів більше затримали контрабанди, ніж їхні закарпатські колеги. Можливо, саме тому стрілянина через контрабанду почалася там, а не тут.
Недавно прем’єр Яценюк заявив, що готовий Уряд України передати окремі митниці британським фахівцям. Вже ведуться переговори. Не встиг ще Арсеній Петрович про це сказати, як депутат Тіміш від БПП у ФБ запропонував йому «передати Чернівецьку митницю першою». Ще й натякнув прем’єру про те, що він, депутат, сподівається, що «інтереси прем’єра тут не будуть зачеплені».
Ми не знаємо про які інтереси прем’єр-міністра говорить депутат Тіміш, але звертаємо його увагу на те, що митниці в управління будуть передаватися королеві Англії, а не королю Мигаю з Румунії. Це велика різниця.
А про «інтереси прем’єра» народний депутат змушений буде відповідати. Хоче він цього, чи ні.

peredplata