Буковинські патріоти гуртуються в УКРОП

Нову політичну силу правоцентристського спрямування представив у Чернівцях народний депутат України, один з її лідерів Віталій Купрій.
Чернівецький обласний осередок партії очолив депутат обласної ради Віталій Ткачук.

Буковинські патріоти гуртуються в УКРОП

На самому початку свого виступу народний депутат повідомив, що партія йде на вибори до місцевих рад по всій Україні.

— УКРОП не є партією лідерського типу, – сказав Віталій Купрій. — На місцях і у центрі у нас швидше координатори, які організовують та об’єднують патріотів. Ми — правоцентристська партія. Підтримуємо підприємництво і робимо все для того, аби у нас був потужний середній клас. Також ми гуртуємо навколо себе волонтерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх патріотів України.
Сам Купрій займається правозахисною роботою. Тому знає добре найболючіші проблеми України. Перша з них – корупція. Він був ініціатором закону про те, що кожна людина має право записати чиновника на приховані відео і аудіоносії й з цими матеріалами йти до суду, оминаючи міліцію та прокуратуру, де правди не знайти. Бо там також своя корупція. Бо корупція пронизала суспільство від дитячого садочка до цвинтаря.

— Цей закон був навіть проголосований, — зауважив пан Купрій. — Але президент наклав на нього вето тому, що він порушує конституційні права чиновників. Хабарництво у нас фактично президент покриває. Він очолює корупцію, а не бореться з нею.
У зв’язку з цим УКРОП вважає, що реформи в Україні не відбуваються. Тому партія зайняла позицію конструктивної опозиції і депутати-укропівці вносять проекти для кращого розвитку держави.

Молода партія мала нагоду перевірити себе на якість і міцність на дострокових виборах у Чернігові. Там її висуванець Геннадій Корбан набрав 15% голосів.

— Від цієї цифри будемо відштовхуватися на місцевих виборах, — говорить Купрій. — Десь буде більше, десь — менше. Окрім цього, ми розвінчали брудні технології влади: підкуп, залякування і т.д. У Чернігові людей змушували підписувати соціальні угоди, платили по 400 гривень і вимагали голосувати за свого кандидата. Таким чином скупили 20 000 голосів. Брудні технології часів Януковича влада буде використовувати на виборах по всій Україні.

Далі Віталій Купрій розповів про те, що в обласну організацію у цей час прийшли десятки патріотів. Це й відомий лікар-хірург Малишевський, який на фронті оперував поранених цілий рік, волонтер Олеся Вус та інші.

Чимало уваги депутат приділив добровольчим загонам. Він по-справедливому вважає їх рятівниками України. Тому допомагає УКРОП добровольцям усім, чим може. Навіть у рамках представлення партії на Буковині пан Купрій передав волонтерам ГО «Дорогою добра» для добровольців кілька ящиків необхідних ліків.

А насамкінець, аби підтвердити, що УКРОП – це партія конкретних справ і людей, журналісти попросили Купрія відреагувати на окремі призначення явних і прихованих регіоналів на високі посади у столиці та на Буковині. Зокрема, радником міністра АПК призначений колишній регіонал, міністр туризму Криму Олександр Лієв. Стажування на зайняття посади начальника управління лісового господарства Чернівецької області проходить Ігор Чебан, активний регіонал часів Януковича-Папієва. Далі Чернівецьку обласну службу автомобільних доріг області продовжує очолювати Ігор Гах. А на посаді начальника БУВРу досі сидить родич голови фракції ПР у ВРУ Єфремова. І наче в насмішку над сучасною владою управлінням Держкомзему на Буковині призначили керувати Вадима Чувпила, який став знаменитим ще у Дніпропетровську, коли через нього наш земляк Георгій Рудик без пам’яті був відправлений на фронт. Бо представляв його без погодження з владою. А названі товариші від регіоналів добре сидять на посадах у Чернівцях.

То для чого ми на Майдан ходили?!

Чому Небесна сотня загинула?! За що гинуть патріоти на Донбасі?!

На ці питання конкретні відповіді повинні дати ті, хто себе патріотами зове. Народний депутат Віталій Купрій пообіцяв зробити депутатські запити щодо названих кандидатур.

Що ж, поживемо до виборів і побачимо..

Петро КОБЕВКО

peredplata