Михайло Сеничак: податкове «досьє» – ключовий аспект боротьби з тіньовим бізнесом

Михайло Сеничак: податкове «досьє» - ключовий аспект боротьби з тіньовим бізнесомРезультати діяльності фіскальної служби регіону за сім місяців цього року обговорено 5 серпня, під час прес-конференції начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайла Сеничака для журналістів місцевих ЗМІ.
Зокрема, очільник фіскального відомства краю акцентував увагу, що забезпечення надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів є пріоритетним напрямом діяльності, а успішність виконання цих завдань багато в чому залежить від створення сприятливої атмосфери у відносинах з представниками бізнесових кіл. «Разом ми можемо більше!» – адже попереду спільна робота, дуже складна і напружена.
У своєму виступі Михайло Сеничак проаналізував динаміку надходжень до державної та місцевих скарбниць за вказаний період та поінформував про результати адміністрування податку на доходи фізичних осіб, акцизного податку та єдиного соціального внеску до бюджетів усіх рівнів.
Відтак, у квітні нинішнього року завдання по мобілізації коштів перевиконані на 129,1 відсоток, у травні – червні понад 125,1 відсотків, а у липні – 123,3 відсотки. Загалом, дані оперативного моніторингу дають підстави сподіватися на суттєве перевиконання завдань, доведених цьогоріч Державною фіскальною службою України», – відзначив керівник фіскальної служби краю.
Особливу увагу посадовець звернув на той факт, що у звітному періоді фахівці фіскальної служби забезпечили сплату до місцевих бюджетів акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами у сумі 93,5 млн. грн., яка перевищила очікувану суму надходжень майже на 50 млн. грн.
Відтак Михайло Сеничак подякував буковинським платникам податків за сумлінність по відношенню до сплати податків та наголосив на тому, що робота усіх ланок в структурі територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій області спрямована на встановлення принципу гармонійних відносин з бізнесом, за винятком тих платників які переступають межу законності.
Також під час прес-конференції начальник ДФС Буковини наголосив про те, що податківці продовжують роботу з проведення обстежень та збору інформації про усі місця здійснення підприємницької діяльності в регіоні. Про це повідомила прес-служба головного управління ДФС у Чернівецькій області.

peredplata