Буковинці за нерухомість сплатили 2,6 млн. грн. податку

На таку суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з початку 2015 року поповнили місцеві скарбнички фізичні та юридичні особи регіону – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Найбільшу частку надходжень впродовж січня – липня цього року забезпечили юридичні особи – 2,3 млн. грн. В області нараховується 1868 підприємств, установ та організації, які цьогоріч задекларували 5,1 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Фізичні особи краю поповнили скарбницю на 273 тис. грн. податку. Платниками цього податку є 1554 громадян, у власності яких перебуває 3914 об’єктів житлової нерухомості, що підлягає оподаткуванню.
У відомстві звертають увагу власників об\’єктів житлової нерухомості – фізичних осіб, що за 2014 рік податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки необхідно сплатити не пізніше 28 серпня 2015 року.
Сума податку, розраховується податковою інспекцією за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості за ставками, що діяли в 2014 році.
Щодо платників – юридичних осіб, то цього року вони сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік поквартально.
Слід зазначити, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є ресурсом місцевих бюджетів. Тому своєчасна та сумлінна сплата податку це забезпечення фінансової самостійності місцевих бюджетів.

peredplata