Міжфракційне об’єднання «Буковина» звернулося до Арсена Авакова у справі чернівецького журналіста Сергія Зарайського

Відповідне звернення було направлено міністру внутрішніх справ одразу після того, як стало відомо про проведення обшуку в квартирі керівника інформаційного порталу «БукІнфо» Сергія Зарайського. Зроблено це було без зрозумілих пояснень, на підставі позову приватної особи, що може бути розцінене як втручання правоохоронців в роботу буковинських медіа.

У зв’язку з цим депутати об’єднання «Буковина» закликали Арсена Авакова розібратися у справі Сергія Зарайського та запобігти можливим утискам засобів масової інформації. В іншому разі може бути створено прецедент, який негативно вплине на роботу медіа.

Зокрема, немає жодних гарантій, що ця схема з позовом приватної особи надалі не слугуватиме інструментом тиску на журналістів, коли правоохоронці вриваються в квартиру і розпочинають перевіряти IP-адреси, вилучати техніку та вчиняти інші дії.

Депутати об’єднання «Буковина» переконані, що цей випадок не можна залишити без об’єктивного розслідування та неупередженої оцінки дій правоохоронців. У разі, якщо було перевищення службових повноважень, винні мають понести покарання.

«Справу журналіста Сергія Зарайського ми триматимемо на контролі і одразу повідомимо про результати розгляду нашого звернення», – повідомила голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

Нагадаємо: об’єднання «Буковина» створено в грудні 2014 року, в його склад увійшли парламентарі-вихідці з Чернівецької області. Всього членами об’єднання є десять народних депутатів: Оксана Продан, Михайло Гаврилюк, Вадим Денисенко, Марія Матіос, Богдан Онуфрик, Іван Рибак, Роман Романюк, Сергій Рудик, Григорій Тіміш та Владислав Севрюков, який нещодавно долучився до роботи «Буковини».

Під час роботи першої та другої сесій парламенту VIII скликання члени міжфракційного об’єднання «Буковина» підготували 179 законопроектів, 29 з яких було прийнято. Також депутати направили 132 запити. Вагома частина ініціатив була присвячена розвитку Буковини: це покращення інфраструктури регіону, ліквідація бар’єрів в співробітництві з країнами ЄС, залучення інвестицій.

peredplata