У Чернівцях водії маршруток відмовляються безкоштовно перевозити учасників АТО (ВІДЕО)

У Чернівцях водії маршруток відмовляються безкоштовно перевозити учасників АТО (ВІДЕО)

Вчора, 14 жовтня, відзначали День захисника України, проте така подія не пройшла без прикрих моментів.
У Чернівцях учасники АТО організували флешмоб який стосується водіїв, які відмовляються перевозити бійців безкоштовно.
Як зазначив учасник АТО Євгеній Марусик, у День захисника України одного із бійців АТО при наявності відповідного посвідчення три водії громадського транспорту відмовились повезти безкоштовно.
«Після того, як ми із хлопцями зібрались та поїхали на Годилівське кладовище, аби запалити свічки, то на зворотному напрямку одному із бійців 80-ки, водії трьох маршруток підряд відмовили у безкоштовному проїзді по посвідченню учасника бойових дій», – розповів Євген.
Чоловік обурений, адже його друг тривалий час перебував у зоні АТО, захищав Луганський аеропорт, а після того, як повернувся на малу Батьківщину, його так ігнорують. До того ж, такі випадки непоодинокі.
Сам постраждалий військовий Денис Католик розповів, що перший з водіїв йому просто порадив попросити, аби бабуся вийшла із автобуса, аби він сів на її місце, а вже у третьому автобусі боєць мовчки сів, не дивлячись на неприємний погляд водія.
«І ще у такий день, я не очікував подібного. Для мене це було шоком. Я не знаю, за що ми воювали», – ділиться емоціями Денис.
Як зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Сергій Погоренний, наразі у місті є 13 маршрутів, які є повністю пільговими, а у не пільгових є всього 2 місця, якими можуть користуватись громадяни тієї чи іншої категорії.
«Справа у тому, що усі пільги відшкодовує держава, а не міський бюджет», – зазначив керівник ЖКГ. «Але разом з тим я не вважаю, що це проблема військовослужбовців, це є проблема держави по цьому питанню, тому зараз розглядається впровадження з 1 січня «Картки чернівчанина», на яку за рахунок коштів з міського бюджету будуть передбачатися гроші для проїзду», – додав він.
Сергій Погоренний пообіцяв, що цієї п\’ятниці поговорить із перевізниками стосовно даного питання. * матеріл з сайту chv.tv

peredplata