Партія \”Рідне місто\” рекламується в Чернівцях на таксі

Партія "Рідне місто" рекламується в Чернівцях на таксіСпостерігачі ОПОРИ зафіксували в Чернівцях на окремих автомобілях служб таксі «Євротранс» та «Браво-Захід!» наліпки «Рідне місто», які оформлені у стилі та кольоровій гамі політичної партії «Рідне місто». Ця політична сила веде своїх кандидатів до Чернівецької міської ради, а також висунула кандидата на посаду міського голови.

Автомобілі з наліпками були зафіксовані 16 жовтня в Чернівцях на стоянці поблизу лікарні по вул. Фастівська (служба «Євротранс», номер автомобіля СЕ8386АХ, фото_1 – http://i.imgur.com/l36EUgg.jpg), та на вул. Івана Франка (служба «Браво-Захід!», номер автомобіля СЕ3548АК, фото_2 – http://i.imgur.com/n9YL9rn.jpg). У другому випадку спостерігач, поспілкувавшись із водієм, вияснив, що наліпки на автомобілях таксі розміщували, нібито, за ініціативи «центрального офісу».

Відео: https://youtu.be/4OhD-fAAz5c

Водій таксі на запитання, хто розмістив наліпки партії на автомобілі, дав спостерігачу ОПОРИ візитівку фірми «Браво-Захід!» та відповів наступне:
– Центральний офіс. Номер 4. І расказивайтє там…

Партія "Рідне місто" рекламується в Чернівцях на таксі

Згідно ч. 6, п. 9, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

Нагадаємо, що порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п\’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, підприємствами-розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Володимир Бешлей, кандидат в депутати до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто», прокоментував ОПОРІ (від себе особисто), що згідно закону він не бачить в тому порушення і не вважає це політичною рекламою, оскільки там немає закликів.

В законі «Про місцеві вибори» (п. 5 ст.57) йдеться, що до політичної реклами належить використання символіки (гімну, прапору, розпізнавального знаку, девізу) або логотипів політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом відповідного виборчого процесу, місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, використання передвиборних слоганів, гасел кандидатів, політичної партії, її місцевих організацій, а так само повідомлення про проведення видовищних чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата або про підтримку зазначених заходів місцевими організаціями партій, кандидатами, політичними партіями, місцеві організації яких є суб’єктами відповідного виборчого процесу, а також привернення уваги до участі у таких заходах місцевих організацій партій чи певних осіб як кандидатів.

Вказану інформацію ОПОРА передала УМВС в Чернівецькій області для реагування.

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata