Змагання з автореслінгу в Чернівцях відбувалось з агітацією за «Громадянську позицію»

Ввечері 17 жовтня в Чернівцях біля Калинівського ринку представники політичної партії «Громадянська позиція» спільно з громадською організацією «Автоклуб» організували змагання авто реслінгу. Як вдалось з’ясувати ОПОРІ, захід, незважаючи на те, що містив політичну рекламу партії, не був профінансований за кошти виборчого фонду, що є порушенням закону «Про місцеві вибори».
Один із організаторів перегонів Іван Мельничук є кандидатом в депутати до міської ради по 13 виборчому окрузі від партії «Громадянська позиції». Змагання організовані на вулицях, які входять до округу № 13.
На сцені для вручення нагород переможцям змагань були прапори та агітаційний намет «Громадська позиція», а також під сценою висів великий плакат політичної сили. Переможців нагороджували дипломами та кубками. Під час спілкування з організаторами заходу виявилось, що захід профінансовала громадська організація «Автоклуб». А учасники змагань стверджують, що зробили внесок у розміри 250 грн. для участі в перегонах.
https://www.youtube.com/watch?v=6u3AC76sCoQ&feature=youtu.be
Голова міської парторганізації «Громадянська позиція» В’ячеслав Кишлярук спершу повідомив спостерігачеві, що Іван Мельничук (кандидат від партії) оплатив захід «з власної кишені». Коли спостерігач зауважив, що під час заходу представники партії повідомили, що оплата здійснена Громадською організацією «Автоклуб», В’ячеслав Кишлярук сказав, що це правда і що Іван Мельничук є членом цієї організації.
Згідно п.6 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори», передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється. Підтримка місцевою організацією партії, яка висунула кандидатів на місцевих виборах, кандидатами від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів власного виборчого фонду.
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata