В чернівецькому громадському транспорті виявлено агітки за кандидата в мери

Спостерігачами ОПОРИ 18 жовтня в салоні маршрутного автобусу № 18 (номери СЕ 0551 АА) виявлено агітаційні матеріали кандидата на посаду Чернівецького міського голови Ярослава Кушнірика. Розміщення агітації всередині транспортних засобів громадського користування заборонено.
В підприємстві-перевізнику «Буковина Трансекіпаж», яка обслуговує вказаний маршрут, ОПОРІ повідомили, що поява агіток в маршрутках не є ініціативою керівництва чи за його згоди, і що вони провели напередодні виборів бесіду з працівниками щодо заборони розміщення агітаційної продукції в маршрутках.
Кандидат в мери Чернівців Ярослав Кушнірик прокоментував ОПОРІ, що не причетний до цього випадку і гадки не має, як агітаційні листівки з вихідними даними могли потрапити в маршрутку.
ОПОРА вкотре наголошує, що згідно ч. 6, п. 9, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.
Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п\’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, підприємствами-розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata