На кордоні з Румунією затримано 10 нелегалів з Афганістану

На кордоні з Румунією затримано 10 нелегалів з АфганістануВ рамках протидії незаконній міграції прикордонниками відділу «Селятин» спільно із працівниками СБУ в Чернівецькій області вчора вранці було затримано чергову групу «шукачів кращої долі». Горе-мандрівники переховувались в одному із житлових будинків населеного пункту Селятин. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Серед затриманих були троє чоловіків, п’ять жінок та двоє дітей, документів ніхто при собі не мав. З їхніх слів стало відомо, що вони громадяни Афганістану, які прямували до країн Євросоюзу та намагались порушити українсько-румунський кордон.

На даний момент затриманих доставлено на ділянку відділу прикордонної служби «Селятин» для складання адмінпротоколів. На цей час тривають заходи щодо встановлення організаторів незаконного переправлення мігрантів.

Окрім незаконних мігрантів, в цьому ж приміщенні правоохоронці виявили 11 ящиків тютюнових виробів марки «Viceroy». Тривають заходи щодо встановлення осіб, яким належить знайдений товар.

Останнім часом, у зв’язку з очікуваним погіршенням погодних умов, збільшилася кількість незаконних мігрантів, яких прикордонники виявляють на кордонах з країнами ЄС.

У свою чергу прикордонники Чернівецького загону звертаються до жителів прикордонних районів, у разі появи поблизу населених пунктів незнайомців чи виявлення інших ознак руху організованих груп відразу повідомляти про це правоохоронців.

peredplata