Ольга Кобевко: «Регіонали і тушки! Геть від влади на Буковині»

Вибори у Чернівцях цього разу вирізнялися застосуванням різних брудних технологій та маніпуляцією недосконалим законом. Те, що можна було порахувати за лічені години, рахували 10 діб. Особливо це стосується виборів депутатів обласної ради. Був невидимий вплив ззовні. Або, принаймні, спроби впливу на волевиявлення буковинців.

Обласна виборча комісія десять діб відбивала атаки і тримала оборону. В останні години, дозволені законом, були оголошені результати виборів.
І що нам і вам показали? До обласної ради зайшли, ніби нічого не сталося, десятки вчорашніх агресивних регіоналів та їхніх тушок. Серед них є навіть ті, хто не приховував і досі гордиться своїм партійним минулим.

Зокрема, кандидати від «Опозиційного блоку» і від «Нашого краю». Навіть у списках провладних партій знайшли політичний притулок кілька регіоналів і тушок.
З цією радою ми змушені кілька років жити і працювати.

На початку виборчої кампанії воїн АТО з УНА-УНСО Едгар публічно звернувся до тих кандидатів у депутати, котрі ще вчора були регіоналами, а сьогодні стали опоблоківцями чи нашокрайцями і попередив їх, аби вони на крові Небесної Сотні та загиблих героїв АТО не робили собі політичної кар’єри. Аби вони покаялися за скоєне і почали життя скромно і жертовно для України. Інакше накличуть на себе гнів людський і Божий.

У розпалі виборчих баталій хтось пропустив повз вуха слова воїна, хтось не звернув уваги, а хтось зумисне знехтував правдивими словами. І навіть у ці дні продовжують підкилимні ігри перед першою сесією обласної ради. Збираються групи за інтересами і починають ділити портфелі влади. Роблять це не публічно, а скрито і цинічно.

Вже у фракціях «Солідарності», «Нашого краю», УКРОПу та Радикальної партії Олега Ляшка міняються депутати. Ті, хто набрав більше голосів відмовляються на користь тих, хто має менше. Тобто йде нівелювання волевиявлення людей.

Напередодні першої сесії Чернівецької обласної ради всім завтрашнім депутатам я хочу нагадати слова героя АТО Едгара: «Любіть Україну! Бережіть її. І станьте справжніми її захисниками! Не допустіть до керівництва тих, хто ще вчора співав Папієву і Януковичу, а сьогодні вбирає личину мученика і праведника. Жодний регіонал, жодна тушка не має морального права керувати Чернівецькою областю».

Ольга Кобевко
лікар-волонтер, кандидат у депутати Чернівецької обласної ради від ВО «Самопоміч», по округу №61

Ілюстрація БукІнфо

peredplata