Лісоматеріали: заборонити не можна вивозити

Лісоматеріали: заборонити не можна вивозитиХто має поставити кому у заголовку і де: про це сперечалися буковинські нардепи Рибак та Бурбак (ВІДЕО)

Як відомо, з 1 листопада в Україні забороняється вивіз за межі території необробленої деревини вісх порід окрім сосни. Експорт необробленої сосни забороняється з 1 січня 2017 року. Цей мораторій діятиме наступні 10 років згідно Закону України \”Про особливості державного регулювання суб\’єктів підприємницької діяльсноті, пов\’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів\”, підписаного Президентом ще в липні цього року.

Проте для чіткого функціонування Закону на практиці, Кабінету Міністрів необхідно прийняти низку документів, які б \”підлаштували\” вже діюче законодавство до новоприйнятих змін, зокрема прийняти Порядок видачі сертифіката про походження деревини, передбачений статею третьою діючого закону. На жаль, потрібні документи ще досі не прийняті, хоч Закон – нагадуємо – набув чинності ще влітку і власне мораторій вже вступив в силу.

Що – чи хто – заважає міністрам прийняти відповідні нормативно-правові акти? Про це сперечалися буковинські народні депутати Іван Рибак та Максим Бурбак в рамках прес-конференції, в якій вони звітували перед громадськістю про виконану за рік роботу:

________________
До слова, хотілося б також нагадати, що і підписування самого Закону дуже затягнулося. Підписав його Президент України 7 липня 2015 року, хоча Верховною радою він був ухвалений ще за чотири місяці до того, 9 квітня. За затягування щодо підписання, на Порошенка навіть подали до суду.

peredplata