У Чернівцях студенти досі не отримали студентських квитків

Народна трибуна

Крик душі

«Починаючи з вересня і донині наші діти не можуть користуватися правом на знижку під час проїзду (а йдеться, зрозуміло, не лише про міський електротранспорт), бо досі не отримали студентських квитків. Керівництво ж навчального закладу палець об палець не вдарить, аби якось наблизити день, коли першокурсники врешті відчують себе студентами та зможуть економити хоч незначні на сьогодні, а все ж кошти, – крик душі батьків першокурсників вищого комерційного училища КНТУ, що на площі Соборній, Олени Красовської, Валентини Піцул, Олександра Васильєва, Сергія Новицького та інших – всього 16 підписів. – Діти вже зверталися до керівництва навчальним закладом, але ті на це не зважають та кажуть, що їхньої провини у тому, що досі студенти залишаються без квитків, немає. Пояснюють, що існує якась майже міфічна процедура їх оформлення і, можливо, лише до Нового року діти зможуть їх отримати. Зараз уже почався грудень. Щодня наші діти витрачають, лише їдучи на заняття та назад до місця, де проживають, додаткові 1 грн. 50 коп., адже замість 75 коп. змушені платити вдвічі більше (тобто повну вартість квитка для громадян, які не мають права на пільги). Якщо помножити їх на двадцять робочих (навчальних) днів, то вийде 30 грн. За два місяці ця сума зросла удвічі (60 грн.) Зросте, як видається, ще й за грудень, знову ж таки, на 30 гривень. Це лише «мінімальні» додаткові витрати, якщо не враховувати, що діти у деякі дні користуються електротранспортом по декілька разів, плюс вихідні. Чому таке важливе питання ніхто не вирішує? Допоки керівники навчального закладу, в якому навчаються наші діти, сидітимуть, склавши руки? Допоможіть вплинути на цю ситуацію, щоб студенти врешті отримали можливість користуватись своїм правом на пільговий проїзд!»

Писк влади

Директор вищого комерційного училища КНТУ Микола Володимирович Кирилюк каже, що відомості про зарахованих на навчання за період цьогорічної вступної кампанії студентів довіреного йому закладу своєчасно внесені до Єдиної державної бази освіти. Чому досі питання не вирішене – доведеться з’ясувати (?!).

Заступник директора Людмила Леонідівна погоджується, що питання, про яке йдеться, на жаль, залишається невирішеним через безвідповідальність працівника, до обов’язків якого воно належало. Наразі «ця людина» звільнена з роботи. Адміністрація вищого комерційного училища КНТУ в особі заступника директора обіцяє «врегулювати» проблему впродовж тижня.

Від редакції. Залишається сподіватися, що так воно і буде. В усякому разі, редакція нашого часопису бере це питання під свій контроль. Обіцяємо невдовзі повідомити читачам, чи заступник керівника навчального закладу дотримала своєї обіцянки і чи студенти врешті, хоча й із запізненням на більш ніж тримісячний термін, отримали законні посвідки, що підтверджують їхній статус. У іншому випадку рекомендуємо родинам першокурсників звернутися до прокуратури. А освітянам закладу більш ретельно контролювати роботу колег та не припускати ситуацій, які порушують чинне законодавство. А також пам’ятати, що звільнення людини із займаної посади проблеми не вирішує.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata