«Закриті» незакриті автостанції у Чернівцях

Днями міськвиконком прийняв рішення про закриття двох чернівецьких автостанцій – по вулицях Фастівській, 33Б та Руській, 250. За словами очільника Чернівців, до такого кроку спонукав неналежний стан та умови перевезення пасажирів. Щодо того, куди переноситимуть тамтешні автобусні маршрути, міський голова заявив, що, образно кажучи, його справа – закрити, а от звідки відправлятимуться автобуси, то мають вирішувати компетентні органи.

Сам мер особливих проблем в перенесенні рейсів не бачить, оскільки, мовляв, «поруч знаходиться сучасна сертифікована автостанція». Тобто, як коментують ситуацію користувачі нашого сайту, «розкручують автостанцію вестбуковина».

«Закриті» незакриті автостанції у Чернівцях

Проте скоро слово мовиться, та не скоро справа робиться. На автостанції №2, що на Кемпінгу (вул. Фастівська), взагалі нічого не знають про закриття.

– Офіційного «папірчика» ще не надходило – от і працюємо, як і працювали, – відповіла нам тамтешній диспетчер.

Рішення виконавчого комітету поки що нічого не змінило – лише додало плутанини у і без того заплутані графіки руху та відправлення автобусів з міста Чернівці, в яких не можуть розібратися не те що гості краю, а й місцеві жителі. Чернівчанка Оксана розповідає, що якось через плутанину ледь не запізнилася на свій автобус:

– Я їхала в Тернопіль і купила квиток заздалегідь – в касі Центрального автовокзалу, що на Головній. Проте, прийшовши в день від`їзду на автовокзал, автобуса я там не знайшла. Як з`ясувалось, він відправлявся з автостанції №3, що біля дріждзаводу. От і довелося брати таксі та мчати туди. Ще щастя, що встигла, – розповідає дівчина.

Розплутувати всю цю ситуацію доводиться тепер обласному Управлінню інфраструктури. А це не так-то й легко, зважаючи на те, що потрібно перенести не лише автостанції, а й автобусні маршрути.

Юзефович Ірина Борисівна, начальник відділу транспорту, зв`язку та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, каже, що найближчим часом це питання не вирішиться:

– Рішення міськвиконкому ми отримали в понеділок увечері. Наразі ситуація вивчається, оскільки в даному питанні є багато нюансів. А до того часу «закриті» автостанції працюватимуть у штатному режимі.

Отож якщо з автостанцією №5 по вулиці Руській все більш-менш зрозуміло і коментар пана мера видається цілком логічним, то куди переноситимуться рейси з Кемпінгу, наразі невідомо. А до тих пір мешканці Новоселиччини та Клішківців користуватимуться послугами існуючої «неіснуючої» автостанції.

Надія РУСНАК

peredplata