Дерев\’янко вимагає від керівництва держави припинити саботаж у Сокирянській об’єднаній громаді на Буковині

Дерев'янко вимагає від керівництва держави припинити саботаж у Сокирянській об’єднаній громаді на БуковиніНародний депутат від партії \”ВОЛЯ\” Юрій Дерев\’янко вимагає від вищого керівництва держави припинити саботаж реформи децентралізації у Сокирянській міській об’єднаній територіальній громаді, зокрема керівником Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України Василем Козаком.

З відповідними зверненнями Дерев\’янко звернувся до Президента Петра Порошенка, прем’єра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, віце-прем\’єра Геннадія Зубка, генпрокурора Віктора Шокіна та голови ЦВК Михайла Охендовського.

Дерев\’янко повідомив, що до нього звернувся міський голова Сокирянської міської об’єднаної територіальної громади Василь Равлик, який заявив про саботування процесу децентралізації в районі.

Нардеп зазначив, що 25 жовтня 2015 року у Сокирянській міській ОТГ відбулися перші вибори, на яких було обрано депутатів міських рад та міського голову Сокирянської міської об’єднаної територіальної громади.

Після виборів у більшості новообраних рад України відбулися перші сесії. \”Натомість, у Сокирянській міській раді об’єднаної територіальної громади засідання першої сесії не відбулося ще до сьогоднішнього дня\”, – підкреслив Дерев\’янко.

Він зазначив, що дана ситуація пов’язана з тим, що 9 депутатів Сокирянської міської ради, обраних на місцевих виборах від Сокирянської районної партійної організації Аграрної партії України, у встановлений законом 20-денний строк не подали до Сокирянської міської виборчої комісії необхідні документи для реєстрації їх депутатами міської ради. У зв’язку з цим, постановою міської виборчої комісії вони визнані такими, що відмовились від депутатських мандатів.

Равлик пояснив, що йому стало відомо, що ще 3 грудня 2015 року керівник Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України, голова Сокирянської районної ради VI скликання Василь Козак зібрав депутатів, обраних від Аграрної партії України і всі вони написали відповідні заяви та подали необхідні документи для реєстрації їх депутатами Варчуку Івану Михайловичу.

\”Однак вказані документи уповноважений від місцевої організації партії І. М. Варчук подав до міської виборчої комісії не одразу, а лише 11 грудня 2015 року о 15.00 год і, більше того, без належним чином оформленої довіреності та без пояснення причин пропуску двадцятиденного строку для подання вказаних документів\”, – зазначив Дерев\’янко.

На думку Равлика, відповідну вказівку Варчуку надав Козак з метою вчинити перешкоди у реалізації повноважень органами місцевого самоврядування.

Сокирянська міська виборча комісія повідомила кожного з наступних за черговістю кандидатів у депутати та роз’яснила їм про необхідність подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації їх депутатами, а також щодо наслідків неподання таких документів.
Дерев\’янко зазначив, що Равлик побоюється, що і наступні за черговістю кандидати у депутати не будуть зареєстровані Сокирянською міською виборчою комісією депутатами міської ради.

\”Адже, заявнику стало відомо, що 17 грудня 2015 року керівник Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України, голова Сокирянської районної ради – Козак Василь Васильович зібрав у себе у кабінеті зазначених осіб та «попросив» написати заяви про відмову від депутатського мандата\”, – обурився народний депутат.

\”Такі дії представників Аграрної партійної України у Сокирянському районі Чернівецької області є неприпустимими та можуть бути спрямовані на саботування процесу децентралізації у Сокирянській міській об’єднаній територіальній громаді\”, – вважає Дерев\’янко.

Тому депутат просить від керівників держави вжити невідкладних заходів реагування на випадки саботування реформи децентралізації у Сокирянській міській ОТГ, зокрема керівником Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України Василем Козаком.

Від Генпрокурора Шокіна Дерев\’янко вимагає перевірити факти, викладені у даному депутатському зверненні, та відреагувати відповідним чином; внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочати досудове розслідування; у разі виявлення порушень чинного законодавства України, притягнути винних осіб до відповідальності.

Від голови ЦВК Охендовського Дерев\’янко вимагає відреагувати на випадки перешкоджання у реалізації повноважень органами місцевого самоврядування у Сокирянській міській ОТГ та здійснити контроль за дотриманням виборчого законодавства.

З повагою,
прес-служба народного депутата Юрія Дерев\’янка

peredplata