Бурбак і Федорук не відбилися від рук

Бурбак і Федорук не відбилися від рукНа відміну від інших депутатів з Буковини, Максим Бурбак та Микола Федорук традиційно зустрічаються з журналістами нашого краю. Вони розповідають, що роблять у ВРУ і що хочуть робити. Також дають оцінку тому, що відбувається вдома: в обласній, міській, районних радах.
Перед Новим роком ці депутати розповіли про те, як приймали вдосвіта бюджет. Максим Бурбак вважає бюджет прийнятним для України, і це заслуга Яценюка та його уряду.

А потім перейшли до проблем Буковини. Перше, що порадив Максим Бурбак депутатам міської ради і мерові Каспруку – це готуватися до виборів.
– Лузери хочуть повернутися, – сказав нардеп. – Михайлішина хочуть обрати секретарем, по дзвінку із Києва. Якщо депутати не підтримають запропоновану мером кандидатуру, це жодним чином не означатиме його поразку. Я б порадив Олексію Павловичу (і всім депутатам міськради) готуватися до позачергових виборів.

Далі Бурбак в черговий раз критикував БПП «Солідарність» і його керівника в області Володимира Куліша. Мовляв, партія здала позиції й стає в опозицію. Через це всередині фракції «Солідарність» буде створена депутатська група «Народного фронту».
А депутат Федорук забив останнього цвяха у політичну домовину «Рідного міста».

– Сценарію «Федорук-2» у Чернівцях не буде, – відрубав Федорук-1, – Щодо цього у нас є протиотрута. Якщо місцеві політиканчики захочуть повторити сценарій 2011 року, то ми швидко поставимо їх на місце. Аж до того, що підемо на позачергові вибори у Чернівцях. І депутатів, і мера. Це такий мій привіт до наступної сесії міськради.

Депутати та мер привіт отримали і відповіли: питання про обрання секретаря міської ради з порядку денного зняли.
У мера залишилися лічені дні на посаді: до 3 січня 2016 року. Тоді спливає термін, за який Каспрук зможе надати Кавулі кандидатуру на секретаря. Якщо він цього не зробить, то більшість обере секретарем Продана. І тоді ВРУ розпустить Чернівецьку міську раду.
І все почнеться знову!..
Петро КОБЕВКО

Від редакції: Депутати, котрі входять до депутатської групи «Буковина», інформаційного контакту з рідною землею і буковинцями не мають. Вони не проводять брифінгів і прес-конференцій, мляво або й зовсім не зустрічаються з виборцями. Втрачають контакт з місцевою громадою. Чи то вони так загордилися? Чи такі зайняті? Чи, може, вони нас зневажають? Це депутати: Богдан Онуфрик, Іван Рибак, Георгій Тіміш, Владислав Севрюков, Сергій Рудик, Вадим Денисенко, Михайло Гаврилюк, Роман Романюк, Оксана Продан та Марія Матіос.
Приїжджайте, не минайте нас, дорогі наші, дуже дорогі обранці!

peredplata