Голова Чернівецької обласної ради привіз бійцям АТО частинку Різдвяного свята

Голова обласної ради Іван Мунтян у складі групи народних депутатів відвідав окрему 57-му мотострілецьку бригаду, до якої входять батальйони «Батьківщина», «Рух опору» та «Кіровоград», утворені для захисту територіальної цілісності України на початку 2014 року. Бригада дислокується на Донеччині біля Горлівки. Про це інформує прес-служба обласної ради.

Голова Чернівецької обласної ради привіз бійцям АТО частинку Різдвяного свята

«У дні, коли вся країна готується до Різдва, це просто наш обов’язок – зробити так, щоб відчуття свята було і в тих, хто захищає Україну, хто воює. Тож наш передріздвяний візит насправді був для бійців і корисний, і приємний, – зазначає Іван Мунтян. – Адже на передовій, де ми побували, бійці насправді багато чого потребують – як одягу, харчів, так і спілкування. Ми спілкувалися з хлопцями, бачили, в яких умовах вони перебувають, бачили зруйновані обстрілами будівлі, були на першій лінії, де навпроти – вже позиції противника. Я зустрівся і з бійцями-буковинцями, і для них те, що ми привезли, було особливим подарунком – адже серед усього був і хліб від рідної землі…» Справді, подарунки голови Чернівецької облради Івана Мунтяна бійцям стали звісточкою від рідної землі не лише для бійців-буковинців, а й для всіх військовиків: окрім зимових військових форм, він привіз запашні буковинські короваї.

Народні обранці опікуються цими батальйонами регулярно. Як повідомив Іван Мунтян, під час цього візиту бійцям доставили великий вантаж продуктів, комплектів зимового військового одягу, взуття, ковдри, постільну білизну, багато чорної кави, пічки-буржуйки, які використовуватимуть для обігріву бліндажів та інших приміщень, де перебувають військовики. Голова обласної ради також отримав окреме «замовлення» від бійців на шнурування, якими кріпляться намети, в яких живуть вояки і які вже геть пошкоджені. Тож одразу після повернення зі Сходу, він закупить нові шнури і відправить бійцям наступну посилку – разом з теплим одягом та іншими необхідними речами.

Також гості привезли для бійців особливий подарунок – книгу депутата Верховної ради України, льотчиці-героїні Надії Савченко «Сильне ім’я Надія». Це автобіографічна історія політичної бранки Російської Федерації про її боротьбу на Сході України, полон та судові процеси над нею в Росії.
На зустріч з депутатами-волонтерами прибули також представники батальйону «Айдар», де служила Надя Савченко, зокрема й керівник розвідгрупи з позивним «Гора» – колега Наді. Книга стала для нього особливо щемливим подарунком – як для людини, яка перебуває в горнилі війни, яка впізнає в героях книги тих, з ким разом воював і продовжує захищати Батьківщину, тих, хто поклав за неї життя. На очах цього мужнього чоловіка були сльози…

Депутати оглянули основні позиції дислокації, техніку, склади, інженерні споруди. Звичайно, хотілося б, щоб наші військові були краще забезпечені і технікою, і озброєнням – основна частина з якого зараз відведена від передової. Проте бійці сповнені оптимізму, мають нестримне бажання захищати Україну і перемагати.

«Я впевнений, що наші подарунки – не лише важливі й необхідні для кожного бійця речі, а й символ єдності нашої країни, – каже Іван Мунтян. – Це надзвичайно важливо, аби і західняки, і східняки, і мешканці Півдня і Півночі України відчували себе єдиною нацією. І щоб знали, як ми вболіваємо одне за одного і допомагаємо одне одному. Ми – єдині».

peredplata