Патріоти Буковини вимагають сесії з питань румунського громадянства у фракціях партії ВО «Батьківщина»

Чернівецьку область сколихнули скандали з подвійним громадянством державних службовців та депутатів від партії ВО «Батьківщина». Коли журналісти почали дізнаватися, хто серед депутатів-батьківщинівців є громадянином Румунії, вони були неприємно заскочені. Досі незрозуміло пояснює своє подвійне громадянство голова фракції ВО «Батьківщина» у Чернівецькій обласній раді Альона Гливко.
Не вщухли ще скандали в облраді, як з’явилася інформація про подвійне громадянство голови Герцаївської райради Петра Григоріу. Зараз він також очолює фракцію ВО «Батьківщина» у районній раді. Повстало питання про громадянство Румунії помічника голови обласної ради Івана Мунтяна. Ніби сніжна куля зростає кількість громадян Румунії в органах влади та депутатському корпусі Буковини. В основному вони з партії ВО «Батьківщина». І це дуже прикро. Бо раніше їхній лідер Юлія Тимошенко категорично виступила проти подвійного громадянства в Україні. Більше того, вона пропонує ввести кримінальну відповідальність для держслужбовців та депутатів за подвійне громадянство.
А патріотичні сили Буковини вимагають проведення позачергової сесії Чернівецької обласної ради, на якій поставити питання про українських депутатів, які є громадянами Румунії. Активною у цьому плані має бути партія і фракція ВО «Свобода». Тим паче, що днями там змінили лідерів.
Захищаючи українську націю, інтереси України від зазіхань інших держав, свободівці змушені актвізуватися. Адже серед депутатів, які мають румунське громадянство є й відверті вороги України з колишніх регіоналів, які входять до таких партій, як «Опозиційний Блок» чи «Наш край» і їм подібних.
Голова обласної організації ВО «Свобода» Ярослав Когутяк у розмові з кореспондентом «Часу» пообіцяв відреагувати на виклик часу і проблем по-свободівськи, по-націоналістичному і по-українськи.
Чекаємо!
Петро Кобевко

peredplata