Олексій Каспрук: не дозволю нікому смикати за мотузки і керувати процесами в Чернівецькій міській раді

Олексій Каспрук: не дозволю нікому смикати за мотузки і керувати процесами в Чернівецькій міській раді«Буду забезпечувати дотримання законодавства в сесійній залі і не дозволю нікому смикати за мотузки та керувати процесами в міській раді. Так, безперечно буде складно, це буде робота, яка буде відбирати багато часу на спротив спробам знову узурпувати певними колами владу в міській раді і діяти всупереч громаді», – заявив міський голова Олексій Каспрук, коментуючи спроби окремих депутатів відмовитися виконувати свої депутатські обов’язки та не розглядати публічно і прозоро внесені відповідно до закону кандидатури до складу виконавчого комітету міської ради.

Міський голова нагадав депутатам міської ради, що ще з 2 січня вони набули право на внесення кандидатури на посаду секретаря міської ради. « За цей місяць кандидатури не внесено, не зібрано 21-го підпису під тим чи іншим кандидатом з елементарної причини – ведення торгів за посади, за сфери впливу в міській раді. Хотів би нагадати тим людям, які керують цим процесом і хочуть згадати своє «регіональне» минуле, що ситуація змінилася. Сьогодні містом керує не секретар міської ради, який має подобатися депутатам або більшості з них, бо вони 50 відсотками голосів можуть його зняти, а тому можуть йому диктувати свою волю, нав’язувати керівників комунальних підприємств, заступників, членів виконавчого комітету. Сьогодні ситуація інша. Є законно обраний міський голова»,- зазначив Олексій Каспрук.
«Уповноважений Законом України «Про місцеве самоврядування», голосами виборців здійснювати свої повноваження дію виключно в межах чинного законодавства України. Вніс на розгляд депутатського корпусу пропозиції щодо персонального складу виконавчого комітету, погодився із збільшенням кількості його членів, врахував подання, як громадських організацій міста, так і політичних партій, які присутні в сесійній залі. І мені зрозуміло, що депутатські фракції проти того, щоб оновлений склад виконавчого комітету, який включає багато молодих людей, представників громадських організацій, людей поважних, з новим поглядом, приступив до роботи на благо міста. Безперечно продовжить працювати виконавчий комітет попереднього скликання, хоча якість управління містом буде втрачатися», – заявив Олексій Каспрук.

peredplata