У Чернівецькій області нема належного медобладнання для якісної боротьби з епідемією грипу

За ініціативи депутата Чернівецької обласної ради від політичної партії \”Об’єднання \”Самопоміч\” Ольги Кобевко 3 лютого, в терміновому порядку була скликана постійна комісія з питань охорони здоров\’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Про це інформує Об’єднання \”Самопоміч\”-Буковина.

У Чернівецькій області нема належного медобладнання для якісної боротьби з епідемією грипу

Через незадовільну епідеміологічну ситуацію в Чернівецькій області, а також через відсутність реальної допомоги воїнам АТО, на комісію були запрошені очільник обласної медицини, очільник обласної СЕС, працівники соціального захисту ОДА, а також всі зацікавлені особи – лікарі, волонтери, воїни АТО.

Вперше, за роки Незалежності України, комісія з питань охорони здоров\’я на Буковині стала абсолютно прозорою та відкритою, адже на її засіданні можуть бути присутніми за бажання всі зацікавлені особи – рядові лікарі, громадські активісти, волонтери, воїни АТО, які можуть на рівних висловити свою думку присутнім очільникам департаментів, керівникам медичних установ та іншим посадовим особам.

У Чернівецькій області нема належного медобладнання для якісної боротьби з епідемією грипу

На комісії прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, до Міністерства охорони здоров\’я з проханням надати медичним закладам області нагальну медичну апаратуру, яка в терміновому порядку є необхідною для забезпечення якісної боротьби з епідеміологічною ситуацію в Чернівецькій області, яку члени комісії визнали вкрай незадовільною.

Питання та проблеми воїнів АТО на комісії не розглядались через ігнорування на запрошення працівниками Департаменту соціального захисту населення ЧОДА, які мали б на комісії прозвітувати про пророблену роботу з допомоги та соціального захисту воїнів АТО.

peredplata