Журналісти Буковини проти політичних пройдисвітів і провокаторів

Журналісти Буковини проти політичних пройдисвітів і провокаторів

ЗВЕРНЕННЯ
правління Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів України

Останнім часом в Чернівецькій області чиняться спроби дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію. Під виглядом заяв про утиски прав національних меншин фактично йдеться про намагання посіяти недовіру між представниками різних етносів нашого краю, який відомий своїми історичними традиціями толерантного співжиття людей різних національностей.
Не секрет, що своєрідну інформаційну путівку в життя авторам подібних заяв нерідко дають ЗМІ, які багато пишуть про діяльність деяких «активістів», формуючи їх впізнаваність та популярність На жаль, доводиться констатувати, що інформаційний капітал ті використовують часто-густо у своїх корисливих цілях та на шкоду мешканцям нашої області.
Правління Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів України закликає журналістську спільноту об\”єктивно та виважено висвітлювати діяльність так званих \”активістів\”. Особливо у повідомленнях на делікатну тему міжнаціональних відносин важливо відділяти громадське від спекулятивного. Правилами мають бути принцип «Не зашкодь!» і суворе дотримання стандартів журналістики. Саме це дозволить, інформуючи про події, не розхитувати ситуацію, не роздмухувати конфлікти, як би цього хотілось провокаторам.
Окремо звертаємось до журналістів-депутатів: не піддайтеся спокусі використати свою політичну діяльність у журналістській праці.
Пам’ятаймо, що головне завдання журналістики – об’єктивне, неупереджене, збалансоване інформування людей.

Правління Чернівецької обласної організації НСЖУ
8 лютого 2016 року
м. Чернівці

peredplata