Ольга Кобевко та Ігор Малишевський оживили медицину на Буковині

Ольга Кобевко та Ігор Малишевський оживили медицину на БуковиніУ Чернівцях комісія з питань медицини, соц.захисту та АТО на чолі з УКРОПівцем Ігорем Малишевським продовжує виявляти проблеми у медичних закладах

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей продовжує ознайомлюватись з роботою медичних закладів, контракт з керівниками яких закінчується в 2016 році.

11 лютого члени комісії під головуванням УКРОПівця Ігоря Малишевського відвідали Чернівецький обласний ендокринологічний центр.

«Заклад розташований у старій частині центру міста і його приміщення – архітектурна пам’ятка. Що кинулося у вічі – це те, що адміністративне приміщення має кращі умови ніж стаціонарні відділення. Ремонт медичний заклад робив з власного рахунку. Тоді, коли адміністрація закладу працює в гарних умовах, стаціонарні відділення мають грибок на стінах. А ще один з корпусів буквально тріскає на очах», – розповідає Ігор Малишевський.

Лікар, заступник голови комісії Ольга Кобевко вражена грибком на стінах. «Лежить пацієнт і дихає пліснявою, це ж неприпустимо взагалі! Приміщення потребує хоча б стягування скобами від подальшого руйнування та лікування стін від грибка. Навіть сходами до харчоблоку стіни мають грибок», – каже депутат Кобевко.

До речі, на харчування одного хворого в день держава виділяє 6 гривень. Яким чином пацієнти наїдаються за цю суму – невідомо.

У 2015 році диспансер отримав лише 50% від необхідного фінансування. Зазначимо, що цей центр має 3 приміщення, в яких 2 площі здані в оренду: аптека та масажний кабінет. Також там є рахунок для благодійних внесків і кошти від проектів дослідницького характеру, які здійснюються Буковинською державною медичною академією на базі ендокринологічного центру.

Фінансування на медичні препарати, реактиви у 2016 році відсутнє взагалі. Хворі мають самостійно купувати те, що має забезпечувати «безкоштовна» медицина.

Також у закладу є потреба в УЗД-апараті та системі моніторингу рівня цукру крові.

Вивчивши умови в Чернівецькому обласному ендокринологічному центрі, комісія продовжить детальніше ознайомлюватись з відповідністю умов, надходжень та витрат, адже всіх проблем одним візитом не дослідити.

Джерело

peredplata