ЧЕРНІВЕЦЬКІ ЛІКАРНІ ТЕРМІНОВО ПОТРЕБУЮТЬ ВАКЦИНИ ВІД СКАЗУ

ЧЕРНІВЕЦЬКІ ЛІКАРНІ ТЕРМІНОВО ПОТРЕБУЮТЬ ВАКЦИНИ ВІД СКАЗУНа минулому тижні стався інцидент, на який потрібно терміново відреагувати, інакше життя чернівчан буде під постійною загрозою. В середу випадково дізнався, що в неділю чернівчанку Валентину, яка мешкає по вул. Політаєва покусав бродячий пес за нижню кінцівку. Жінка звернулася в травмпункт лікарні швидкої медичної допомоги по вул. Фастівській, 2. Там повідомили, що вакцини від сказу немає, запропонували самій пошукати (!). Про це пише на своїй сторінці у ФБ Микола Гунько.

Син Валентини Ігор кинувся шукати скрізь, де тільки можна, але безрезультатно. В жодній чернівецькій лікарні! Єдине, що в Герці сказали, що є, але тільки для своїх, герцаївських. Природньо, що жінка не на жарт злякалася, каже, що не хоче помирати.

Коли я дізнався про ситуацію, звернувся до знайомого лікаря з швидкої допомоги. Те, що почув від нього, просто шокувало! Вакцини від сказу у нас були російського виробництва, через санкції їх зараз не завозять. Каже – навіть не шукай, їх просто немає. Поділився зі мною недавньою історією, коли людину покусав кіт. Через відсутність вакцини у нас в терміновому порядку знайшли і привезли з Румунії.

Цікавлюся, як він бачить вихід з ситуації? Розповідає, що є сертифіковані вакцини виробництва Ізраїлю, Польщі, Німеччини, Румунії. А також зауважив, що у них по тій же причині відсутня вакцина проти туберкульозу (БЦЖ), яку мають ставити на 5-7 день після народження.

Питання серйозне, бо інкубаційний період зараження сказом дуже короткий. На щастя, Валентина жива і здорова, собака не була скажена. Але що робити, коли справді вкусить скажений пес, кішка чи лисиця, які для Садгори не екзотика? Потрібно терміново зробити заміщення російських вакцин на інші, поки не сталося біди!

P.S. щойно перед написанням статті зателефонував 6-08-77 в травмпункт лікарні швидкої медичної допомоги по вул. Фастівській, 2, щоб особисто переконатись у наведеній інформації. Підтвердили. Вакцини від сказу немає.

peredplata