Буковинців запрошують вступати до війська за контрактом

Буковинців запрошують вступати до війська за контрактомВійськова служба за контрактом – це приклад виконання святого обов’язку кожного українського солдата боронити рідну державу, берегти мир і спокій свого народу, підтримувати боєздатність Збройних Сил України.
Підписання контракту на військову службу вирішує проблему працевлаштування та надає упевненість в найближчому і перспективному майбутньому. Окрім того, це – можливість самореалізуватися, загартувати себе фізично і морально.
Однією із вагомих переваг служби за контрактом є гідна зарплатня, яку, відповідно до змін законодавства, нещодавно збільшено. Зокрема, середньомісячне грошове забезпечення солдатського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, тепер становить:
• при укладенні першого контракту – 6 тис. грн./міс.;
• при укладенні наступних контрактів – 7 тис. грн./міс.
При підвищенні звання відповідно підвищується і зарплатня. Служба за контрактом надає також можливість отримання вищої освіти у вищих військових навчальних закладах за рахунок держави, навчання на території інших держав та виконання завдань у складі миротворчих контингентів. Військові забезпечуються житлом, одягом, харчуванням, медичним обслуговуванням, пільговим санітарно-курортним лікуванням або оздоровленням. Щорічна відпустка становить від 30 до 45 діб з урахуванням календарної вислуги років.
Згідно із законодавством, призвані на військову службу під час мобiлiзацiї та демобілізовані військовослужбовці, які бажають продовжити військову службу, мають можливість підписати контракт на термін від 6 місяців.
Додаткову інформацію можна отримати у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: вул. О.Кобилянської, 32 або у військовому комісаріаті за місцем перебування на військовому обліку. Тел. 52-43-49, 55-39-56.

peredplata